Interviu cu Cezar Ionașcu, consilier de stil: „Se zice că femeia alege bărbatul după pantofi” (Foto)

Interviu cu Cezar Ionașcu, consilier de stil: „Se zice că femeia alege bărbatul după pantofi” (Foto)

Cezar Ionașcu, omul care promovează stilul vestimentar bărbătesc și mai bine de 6 ani consiliează domnii din România, s-a întâlnit cu mai mulți bărbați din Chișinău, în cadrul unui eveniment organizat de show room-ul Florentino Delure. 

Specialistul în stil vestimentar bărbătesc le-a vorbit participanților despre importanța stilului personalizat, despre greșelile care trebuie evitate, cât și cine câștigă teren din ecuația confort versus eleganță. 

Cezar Ionașcu a reușit să facă o analiză a stilului bărbaților din Chișinău, ceea ce l-a făcut să creadă că a venit unde trebuie.

„Stilul vestimentar al bărbaților din Chișinău este ușor stratificat. Fiecare dintre pozițiile sociale pe care le-am văzut, privind lumea de pe stradă, e eclectic. Cei care vor să fie eleganți, pot să fie eleganți. Ce-mi place este interesul bărbatului din Chișinău de a fi corect îmbrăcat și elegant, din imaginea vieții sociale pe care mi-am format-o de la persoanele publice de la TV, am observat un interes față de stil, ceea ce mă face să cred că am venit unde trebuie”, ne spune Cezar Ionașcu.

Atunci când își aleg o ținută, fie că este vorba de una pe care să o poarte la o anumită ocazie sau pentru o întâlnire business, aceasta ne poate crea diverse erori, unele dintre ele formează adevărate disonanțe în ținute.

„O să enumer pe cele mai recurente greșeli, pe care bărbații le fac din necunoaștere sau din vechiul comportament- așa ne-a învățat mama să facem. Nu este corectă această abordare, ce ne-a învățat mama a trecut. A fost o perioadă destul de mare de închistare vestimentară, care a ținut de cei 50 de ani de dominație rusească. Pentru că nu se cunosc regulile se ajunge la anumite erori, una dintre acestea este purtarea negrului peste zi, la nivel de costum este o eroare, deoarece negrul poate fi purtat peste zi doar din două considerente: participi la o îmormântare, lucrezi în calitate de preot sau chelner. Dacă ești politician sau ești expus publicului, ești vedetă sau ești un om care chiar trebuie să poarte costum negru, această variantă poate fi ignorată.  Acesta poate căpăta sens dacă apune soarele, seara, eleganța bărbătească poate fi exprimată prin non culori: alb și negru. Acolo începe toată filosofia ținutelor formale bărbătești”. 

„O altă greșeală este asortarea șosetelor cu pantoful, ci nu cu pantalonul, așa cum ne-a învățat mama acasă. Șoseta este o zonă de protecție și de trecere cromatică de la pantalon la pantofi, care ar trebui să fie făcută  cursiv. Nu ar trebui să stopeze această scurgere a verticalității piciorului, o șosetă bine aleasă înnobilează materialul de pantalon”. 

O altă greșeală pe care trebuie să o eviți este neaceptarea faptului, pe scară largă, că o pereche de pantofi ar trebui achiziționată cam cu 60-70 la sută din bugetul de cumpărături al unui bărbat, dar nu cu 10 la sută.

Se zice că femeia alege bărbatul după pantofi, ea se uită la pantofii unui bărbat să fie făcuți, adică curați.

De asemenea, asta înseamnă că ei trebuie să fie triplu stratificați, cusuți manual, care sunt diferiți în sensul superior față de orice altă pereche de pantofi. Orice bărbat trebuie să posede cel puțin o pereche de astfel de pantofi.

Detaliile sunt destul de importante când un bărbat își alege hainele. Dar cine câștigă competiția confort versus eleganță?

„Principiul numărul zero în alegerea hainelor este confortul, indiferent de ce vă spune subsemnatul sau orice fel de catalog. Confortul este rațiunea zero pentru care există hainele pe lume. Primul rol al hainelor este cel protectiv și aici intră și confortul. Cel de-al doilea rol al hainelor este cel informal, îmi arată despre cel din față cine este el și cel mai bun exemplu este uniforma, vorbim despre uniforma militară, uniforma unui magistrat, a unui avocat, a unui doctor. Acestea ne fac să-l recunoaștem pe cel din fața noastră după mediul lui social.

Cel de-al treilea rol este cel estetic, care ar trebui cumva validat prin cunoașterea regulilor, ne îmbrăcăm estetic și corect, respectând proporțiile corecte și în secunda aia toate rolurile ținutei sunt îndeplinite, dar confortul este prima regulă la haine”.

„Dacă ne bate un pantof în momentul unei negocieri, atunci am pierdut această negociere, pentru că nu o să putem fi concentrați pe ce avem de susținut, ci ne concentrăm pe pantof”, a specificat Cezar Ionașcu, expertul de stil vestimentar bărbătesc.

 

Foto: Facebook/Cezar Ionașcu