Distribuie prietenilor:

Interviu cu Dara: „Dacă vrei să faci o schimbare, nu încerca să găsești rețeta magică. Fii pregătit să muncești!” (Foto)

Interviu cu Dara: „Dacă vrei să faci o schimbare, nu încerca să găsești rețeta magică. Fii pregătit să muncești!” (Foto)
Distribuie prietenilor:

A fost absentă pentru o perioadă de timp din viața publică, dar nu a stat degeaba. A scris, s-a reinventat și continuă să își bucure admiratorii cu muzică bună. Dara se caracterizează drept o perfecționistă, o persoană organizată și destul de autocritică, poate anume acestea calități i-au adus succesul de-a lungul timpului. În ultimul an a lansat mai multe piese și pregătește un concert nebun, așa ca ea. 

Care a fost momentul când oamenii au început să te cunoască?

Nu am definit un moment exact. Oameni încep să te cunoască când te văd de mai multe ori. Cu siguranță prestația la Eurovision de acum 6 ani, colaborările cu Carla’s, Inna, Antonia au contribut.

Dacă tot suntem în febra Eurovisionului și anterior ai participat la acest concurs, te-ai mai întoarce în această competiție? 

Vorba poetului: “Niciodată să nu spui niciodată”- este despre mine. Însă în viitorul apropiat nu am astfel de planuri.

Ce părere ai despre piesa celor de la DoReDos, reprezentanții țării la Eurovision?

Un produs bun, colorat, profesionist. Îi admir mult și sunt absolut sigură că merită să ne reprezinte țara la Eurovision. Nu este o piesă pe care aș asculta-o zilnic în căști, dar este o piesă care se pliază minunat pe formatul Eurovision.

Ai lipsit o perioadă din viața publică. Ce ai făcut în tot acest timp?

Am scris. Una din piesele scrise în acea perioadă este Istoria Unei Fete. Am avut timp să încerc multe forme muzicale ca să o găsesc pe cea care e despre mine. Un an greu, dar atât de productiv.

Anterior ai fost artistă la Youbesc Creative Institut, iar acum la Global Records. Cum a început colaborarea cu ei?

În acea perioadă eram în România și comunicam cum mai mulți colegi de la diferite case de producție. Având în vedere o colaborare mai veche cu Global Records, desigur că comunicam și cu ei. Eu aveam nevoie de susținere, iar ei au fost dispuși să mi-o ofere. Simplu.

În ultima perioadă de timp ai lansat mai multe piese în cadrul unui Live Session. Vreau să povestești mai multe despre acesta. 

Mi-am dorit mult ca aceste piese să fie prezentate în forma lor Live. E o chimie aparte când creezi sound-ul pieselor împreună cu instrumentiștii. A fost o experiență minunată, pe care o să o repet încă de multe ori. Mă bucur extrem de mult că asta place și oamenilor care mă urmăresc.

Ce te inspiră să scrii versuri?

Viața. Tot ce nu mă lasă indiferentă. Durere, fericire, disperare-toate astea te fac să te simți viu, să scrii. Felul în care scrii face diferența. Eu încă învăț și cred că o voi face mereu…

Ți-ai găsit un stil care să te caracterizeze?

Nu cred că mai este autentic să vorbim despre stiluri bine definite în anul 2018. Muzică pop este foarte influențată. Momentan nu simt că vreau să delimitez cumva ceea ce fac eu.

Ce trebuie să se întâmple ca un om să își ia viața în mâini și să facă o schimbare?

Trebuie să conștientizeze faptul că doar el se poate ajuta. Eu am trăit momente dificile, care m-au făcut să descopăr multe despre mine. Sunt dimineți în care te trezești, dar vrei să adormi înapoi, să negi realitatea pe care o trăiesti. Acolo, ești tu cu propriile frici, frustrări. Cu ele am luptat, după care m-am împrietenit.

Vorbind despre kilogramele în plus, tu ce ai făcut pentru a ajunge la această formă?

Sport și o alimentație sănătoasă. Trebuie să te simți frumoasă și să te accepți. Doar în așa formulă lucrurile se schimbă. Nu am căutat rezultate rapide și de fiecare dată povestesc tuturor, că dacă vrei să faci o schimbare, nu încerca să găsești rețeta magică. Fii pregătit să muncești.

Cum este Dara în fiecare zi?

Normală. Nebună câteodată. Aici vorbim mai mult despre Nicoleta. Ea încearcă să fie destul de organizată, autocritică, puternică și destul de perfecționistă. Cel puțin încerc să fiu așa că să reușesc să ghidez toate procesele creative.

Care sunt pasiunile tale? 

Ski, cititul, sportul și dansul. Chiar în cel mai recent clip sunt secvențe coregrafice.

Ai vreo persoană pe care o admiri și o consideri idol?

Am multe persoane pe care le admir, dar nu idolatrizez. Sunt fană a multor trupe rusești ai anilor ’’98-2000, tot mainstream-ul din afară este o sursă de inspirație.Îmi place mult să urmăresc jurnaliști, lideri de opinie, actori, autori. Cateva nume ar fi: Tina Kandelaki, Pozner, Victor Pelevin, Vera Polozkova.

Ce te relaxează după o zi grea de muncă?

Sportul. Pot să fac yoga și la ora 2  noaptea. Mă relaxează câteva ore de singurătate  în care reușesc să citesc. Comunicarea cu prietenii mei. Mulți dintre ei sunt la Chișinau- de asta orele cu prietenii sunt un lux. La București unul din astfel de oameni este Denis Roabeș (The Motans).

Care este relația ta cu Denis?

Avem o prietenie specială, la care eu țin foarte mult. El m-a susținut și mă susține în tot ceea ce fac. Atunci când e nevoie de o palmă peste față ca să mă trezesc și să fac lucrurile mai cu forță, el este cel care o face. Îi mulțumesc pentru asta.

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?