Distribuie prietenilor:

Interviu cu Mevv Fulga: „Nu cred în minuni, există doar muncă” (Foto)

Interviu cu Mevv Fulga: „Nu cred în minuni, există doar muncă” (Foto)
Distribuie prietenilor:

Mevv Fulga este artistul complex care de câțiva ani buni face experimente. Experimente muzicale. Când era mic cânta în fața oglinzii, iar acum adună săli întregi, are un public numeros și fidel.  Este pasionat de  teatru, regie, fotografie, iar muzica îi permite să le unească într-un tot întreg, numit Artă.  Are scrise melodii cât pentru 10 albume, iar acest lucru ne asigură că vom avea muzică bună și concerte de calitate. 

Când ai apărut pentru prima oară pe o scenă mare?

La 3 ani, cu o piesă proprie care se numea Zâna mea din poveste. Pe scenă eram eu și un domn la pian.

De la Mihai la Mevv. Cum ai făcut această trecere?

Este numele meu complet Mihai Eduard Visarion, iar când eram la facultate am ales această abreviere. Când am decis să fac un proiect solo în care să combin muzica, teatrul, filmul în show-uri, am căutat foarte mult  timp denumiri, iar cineva ne-a spus să las  Mevv și așa a rămas.

La AMTAP ai studiat actoria. Cum ai ajuns la muzică?

Am făcut muzică până a veni la facultate, aici îmi doream să fac regie, film. Un regizor trebuie să cunoască arta actorului, pentru că îi este mult mai comod să lucreze, așa am decis să vin la facultate să fac actorie, la început eram mai sceptic, acum sunt mulțumit de ceea ce am ales.

Preferi să fii numit artist sau interpret?

Fiecare dintre noi își dorește ca lumea să-l numească artist, dar pentru asta trebuie să facă ceva. Artist îl pot numi pe Vali Boghean, în regie-Petru Vutcărău, mai sunt și alții.

Se poate de trăit din muzică în Republica Moldova?

Dacă cânți la nunți și cumetrii-da. De altfel, trebuie să faci proiecte, pentru că situația este complicată, nimeni nu are nevoie de nimic în țara asta, obișnuim doar să criticăm. Din păcate lumea bună fuge, în ultimii câțiva ani foarte mulți artiști tineri au plecat peste hotare.

Ai avut vreo tentativă să pleci și tu?

Scopul meu este un pic altul. Lucrez foarte mult aici, pentru că Moldova este casa mea pe care o iubesc foarte mult și care este o platformă foarte bună de a face experiment artistic. Atunci când nu există piață, poți face tu ceva nou, iar în Marea Britaniei, Rusia, America este cam complicat să faci asta, acolo există deja o structură bine definită. Cât am puterea să fac aceste experimente, vreau aici să mă caut pe mine, să găsesc modalități de a combina arta, teatrul, filmul până să îmi găsesc drumul.

În toți acești ani de când experimentezi, cum s-a schimbat publicul?

Da, s-au schimbat. Pentru asta le mulțumesc. Când am pornit acest spectacol eram destul de sceptic, pentru că cunosc publicul din Republica Moldova. Acum, publicul meu este foarte receptiv, educat, deschis, el creează cu noi. Cu fiecare spectacol el se implică tot mai mult în procesul de creație al show-lui.

Următorul spectacol Update, din seria Mevv Acoustic, va avea loc pe 4 aprilie. Citiți mai multe detalii!

Ce te inspiră să faci muzică?

Inspirația vine din toate, atunci când iau chitara și improvizez ceva acasa, atunci când îmi apare o idee pe care o pot vedea în imagine. Nu este un proces creat artificial, e ceva foarte natural. Cu timpul, cu cât mai multe cunoști în profesie, cu atât devii mai rău, din frica  că ai putea să greșești.

Ce te-a inspirat să scrii melodia În urma lor?

Moartea bunicii mele. 90% din ceea ce am scris este inspirație personală, ce am trăit, auzit, văzut. Sunt și lucrări pe care nu le-am trăit, dar au fost la nivel de emoție, sentimente.

Ce este pentru tine succesul?

Muncă. Nu cred în minuni, există doar muncă. Cred în teoria că dacă te dedici în totalmente în ceea ce faci, într-o zi ți se va întorce totul înapoi. Trebuie să fii sincer, să muncești zilnic și să crezi în ceea ce faci, indiferent cât de complicat nu ar fi.

Dacă succesul ar fi un punct, tu l-ai atins?

Nici aproape. Sper să nu-l ating niciodată, mi-e frică de ideea că dacă îți propui ceva și dobândești asta, ai șansa să te oprești.

Ce este fericire?

Fericirea e ceva relativ. Pentru mine fericirea e atunci când toți ai mei sunt vii, sănătoși, oamenii din jurul meu zâmbesc și se bucură de viața lor.

Te consideri un om fericit?

Cât trăiesc-da! Îmi permit să fac ceea ce îmi place și am această șansă. Sunt pe alocuri trist, dar fericit (râde).

Care a fost cel mai recent moment de fericire?

Ultimul spectacol, pentru că ne-a reușit experimentul nostru în comunicarea cu publicul și s-a făcut un pas în apropierea artist-sală. În proiectul #Acoustic am urmărit descătușarea sălii, ca într-un final să nu fie artist și privitor, dar să fie un întreg mecanism, numit spectacol.

Dacă nu ar fi muzica, ce ai face?

Regie și actorie. Dacă nu ar fi asta, atunci mă fac antrenor de fotbal, mă apuc de business, sau mă fac politician. Am nevoie de comunicare cu oameni.

Cât este muncă și cât talent?

99%-muncă și 1%-talent. Putem să observăm asta la facultate când în primul an toți sunt talentați, iar  în ultimul, doar unul. Se poate întâmpla și invers. Dacă muncești mult, îți va reuși.

P.S: să îți îndeplinești visul, oricât de banal ar fi acesta! 

Foto: Dima Iacovlev

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?