Ireal! Chiar și după exhumare, mustața lui Salvador Dali a rămas intactă (Foto)

Ireal! Chiar și după exhumare, mustața lui Salvador Dali a rămas intactă (Foto)

Faimoasa mustață a lui Salvador Dali  a rămas într-o stare perfectă, asta după ce a fost exhumat, spun martorii care au asistau la momentul de îmbălsămare a corpului artistului, pentru o testarea ADN.

TELEMMGLPICT000133075195-large_trans_NvBQzQNjv4BqH4LzbgLXGVYAu8_luJHZGz8DQlmCLlYN3V08ZZH_qGU

Narcis Bardalet, persoana responsabilă de îmbălsămarea artistului, a spus că, la deschiderea criptei sale, corpul s-a dovedit a fi intact ca și acum 28 de ani când a fost înmormântat.

„Mustața lui a rămas intactă și a primit 10 din 10, așa cum fusese dorința sa” , spune Bardalet, citat de telegraph.co.uk.

„Este un miracol! Dali va fi cu noi pentru mult timp” , se mai menționează în sursă.

Artistul spaniol a fost exhumat din mormântul din orașul său natal, Figueres, joi seara, într-o operațiune controversată, pentru a soluționa o cerere de paternitate din partea unui om de televisiune, care susține că este fiica lui, dintr-o iubire extraconjugală.

Pilar Abel, în vârstă de 61 de ani, de asemenea din Figueres, a luptat pentru mai mult de un deceniu pentru a dovedi că este fiica lui Dalí, susținând că a aflat de la mama și bunica ei, la vârsta de opt ani, că a fost produsul unei aventuri cu artistul căsătorit.

TELEMMGLPICT000134396469-large_trans_NvBQzQNjv4BqpVlberWd9EgFPZtcLiMQfyf2A9a6I9YchsjMeADBa08

„Cele două tibii ale artistului au fost extrase, precum unghiile și dinții, iar acum vor fi duse la Madrid pentru a fi testate înainte de a fi înlocuite pentru a păstra integritatea corpului” , a declarat Lluís Peñuelas, secretar al Fundației Gala-Salvador Dalí.

hhh

El a subliniat că Fundația, care administrează moșia lui Dalí, consideră exhumarea drept “complet inadecvată”, iar pretenția doamnei Abel este “neîntemeiată”.

 

Sursa foto: telegraph.co.uk