Distribuie prietenilor:

Inspirația lui Nicu Țurcanu: „Dacă ești artist adevărat, să te dăruiești artei cu toată ființa” (Foto)

Inspirația lui Nicu Țurcanu: „Dacă ești artist adevărat, să te dăruiești artei cu toată ființa” (Foto)
Distribuie prietenilor:

Nicu Țurcanu este un actor de excepție al Teatrului Geneza Art, reușind să dea viață celor mai interesante personaje, un bărbat frumos, dar și un om care te poate inspira prin reușitele lui. Scena teatrul este locul în care se regăsește și trăiești cu maximă intensitate fiecare moment. Oamenii cu care muncește cot la cot, experiențele din trecut, toate acestea îi sunt o adevărată sursă de inspirație.

De unde vine inspirația?

Dacă de mic eram inspirat să construiesc “colibe” oriunde m-aș fi aflat. La păscut bobocii, la prins peștele cu mâna în râpa mare sau la cosit iarba cu bunelul, clădind brazdele de iarbă în formă de căciulă,de-l râdeau toți vecinii (n.r: râde). După facultate am fost inspirat de multitudinea de caractere și destine omenești. Mi-aduc aminte că la compartimentul „Caractere”, am urmărit odată un om de la monumentul lui Ștefan cel Mare până la Piața Centrală, încercând să-l imit cum merge, cum tușește,  cum vorbește (timbrul vocii) și chiar mimica feței, de ziceai că sunt vreun alienat sau obsedat. Noroc că omul nu era atent la cine merge  în urma lui, altfel mi-ar fi tras vreo sudalmă. Iată așa, de multe ori, noi actorii, ne inspirăm de la oamenii din stradă pentru a aduce un alt rol în scenă în persoana subsemnatului. În felul acesta putem fi diferiți prin orice personaj jucat.

Oamenii care îl inspiră

În fiecare echipă, companie , instituție este indispensabilă prezența unui om care are spiritul inițiativei, organizării și creativității desăvârșite. În echipa care mă definește și mă reprezintă ca artist, Teatrul „Geneza Art”, avem norocul de un asemenea Om sau femeie-bărbat, care mai mult dă dovadă de curaj și bărbăție decât de naivitate și feblețe feminină, Daniela Burlaca – generatorul de idei și spiritul echipei . Femeia aparent mică, dar colosal de mare în esență. Rolurile pe care am reușit în acest parcurs să le dau viață sunt nemijlocit ambalate și crescute cu înverșunare sub bagheta ei. Sursa de inspirație la care vin mulți spectatori doar să o privească.

Dacă ești artist adevărat, să te dăruiești artei cu toată ființa. Dacă reții o parte cât de mică din tine, atunci nu ești artist. Acest sfat este valabil pentru oricare altă profesie.

Nu privi filme proaste, chiar dacă te atrag. Nu citi cărți de duzină, nu asculta emisiuni stupide. Nu-ți irosi timpul. Trăiește  viața!

 

Sursa foto: Arhiva personală/Nicu Țurcanu

 

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?