Istoria pălăriilor care au cucerit Bucureștiul: Iuliana Chiroșca și-a prezentat cea mai recentă colecție la Romanian Fashion Philosophy (Foto)

Istoria pălăriilor care au cucerit Bucureștiul: Iuliana Chiroșca și-a prezentat cea mai recentă colecție la Romanian Fashion Philosophy (Foto)

Industria fashion din țara noastră este tot mai propulsată peste hotarele ei. În mare parte, asta se datorează și participării designerilor autohtoni la expozițiile și evenimentele dedicate modei de peste hotare. Iuliana Chiroșca, creatorea pălăriilor Julie Anne, a participat recent la evenimentul  Romanian Fashion Philosophy, reușind să impresioneze publicul și organizatorii de la București. 

Eleganța, rafinamentul și puterea feminină sunt cuvintele cheie care descriu cea mai recentă colecție prezentată la București. Experiența trăită acolo i-a bifat o nouă victorie, însă nu se oprește aici. Creatoarea pălăriilor a venit cu noi idei și energie pe care să o transforme în ceea ce poate face cel mai bine- pălării selecte.

„Prestația mea la Romanian  Fashion Philosophy s-a ridicat peste toate așteptările mele. Aproape ireal să poți menaja atâtea detalii într-un timp atât de scurt. Să creezi o colecție nouă în practic mai puțin de o lună, să stabilești formatul ținutelor în care urmau să apăra modelele pe catewalk, să duci tratative cu staff-ul de la București, să mai și execuți comenzile care s-au suprapus acestor evenimente. A fost o adevărată nebunie pe care trebuia s-o redirecționez din sensul ei distructiv într-unul absolut constructiv. Am o latura pozitivă: în situații de criză pot să mă grupez și să mă concentrez asupra unui obiectiv și să storc apă din piatră seacă.  Am plecat din București cu o doza de satisfacție și împlinire sufletească”, subliniază creatoarea.

Fiecare participare în cadrul la asemenea evenimente reprezintă o adevărată pistă de lansare, piața de peste Prut fiind una plină de provocări și oportunități.

„Piața din România  va fi mereu una favorabilă, am înțeles asta încă din primele mele prezentări de colecții de la Iași. România are trei creatori millinery, eu fiind competitiva cu ei prin preț și prin stilul meu care mă definește, or fiecare colecție a fiecărui creator în parte va vorbi mereu despre personalitatea acestuia. Creațiile subsemnate vor fi mereu cartea de vizita pentru orice designer.”

Ultimele colecții Julie Anne sunt inspirate de la femeia fatală, așa cum îi place Iulianei să o vadă pe cea care îi trece pragul atelierului.

„Anul acesta am venit cu o doza foarte concentrată de eleganță, având în vedere ca am folosit insistent finisajele de mătase naturală și printuri foarte apetisante și plăcute ochiului. Am inclus velururile prețioase. Am făcut o tentativa de a aduce și o linie separată, mai excentrică “ JE SUIS FATALE”, care constă din pălării patinate prin metoda de ardere a fetrului, tehnica menită să creeze un aspect vintage. În această ordine de idei mai nou am inclus serviciul “ Refresh & Reshape” ceea ce ar înseamna ca pălăriile vechi vor capătă o noua formă, altele vor fi împrospătate și în cele din urmă va fi ajustată marimea la solicitare. Urmează să includ și serviciul de “ RENT A HAT”. Aici va fi vorba de o colecție din pălării predestinate în exclusivitate serviciului de închiriere. Am decis să includ acest serviciu în urma multiplelor solicitări din partea clientelor.”

Amintim, Romanian Fashion Philosophy este un eveniment de modă organizat în două mari orașe din România, București și Târgu Mureș, care are scopul de a reuni cei mai cunoscuți designeri, modele și producători, cu scopul de a forma punți de colaborare în industria fashion. În acest an, Iuliana Chiroșca a fost unicul designer participant din Republica Moldova.