„Istoriile rochiilor uitate”ascund mai mult decât istorii! Ana Popenco: „Prin ele, m-am descoperit în primul rând pe mine”

„Istoriile rochiilor uitate”ascund mai mult decât istorii! Ana Popenco: „Prin ele, m-am descoperit în primul rând pe mine”
  1. „Istoriile rochiilor uitate” are noi protagoniste cu istorii frumoase, cum au fost selectate?

Nu știu cum să răspund la această întrebare. Unele lucruri se întâmpla din motiv că Universul a dorit anume așa. Acest principiu fiind valabil și pentru această întrebare.
Cu hotărâre aș spune, ca rochiile femeilor au fost factorul de decizie și selecție, în mod sigur, anume rochiile (râde), au dorit să apară în cartea noastră cu povești. De altfel, am întâlnit și femei care mi-au spus că nu au rochii cu o asemenea încărcătura de care noi avem nevoie pentru proiect. Dar asemenea răspuns, ar fi probabil interpretat ca o „fugă” de amintiri și trecut. Unele femei, nu sunt gata să-și deschidă inima, garderoba… Le admir enorm și le aștept în următoarele ediții.

2. Câte istorii oferiți în noua ediție?

Douazeci și unu de istorii apar în noua ediție deja lansată. Anume atâtea femei au împodobit carte cu litere sincere, fapt pentru care le sunt enorm de mult recunoscătoare.

3. Crearea fiecărie istorii a însemnat …

Foarte multă muncă și dăruire venită dincolo de ocean, discutată non-stop cu Natalia Mitereva și Olya Martin, fotografele proiectului. Încolăcită non-stop de computer, renunțam să cunosc o întreagă Americă (râde), doar ca să reușesc să public săptămânal pe Locals, ceea ce-mi șoptea fiecare femeie despre rochia din garderoba ei.
Selecția fotografiilor, tone de mape pe desktop, pedantismul meu e ca un viscol (râde), eu știu cum doresc să arate varinta finală și întotdeauna tind să-i convig pe oamenii din echipă că anume așa e corect. Le mulțumesc fetelor pentru atitudine, răbdare și profesionalism.

4. Textului pentru fiecare istorie a însemnat cu siguranță un proces în care ai intrat in pielea protagonistelor. Ce-ai trăit după punctul fiecărei istorii?

Se întâmplă ceva cu mine după fiecare poveste publicată. Prin ele, m-am descoperit în primul rând pe mine. Poveștile femeilor subînțeleg experiențe, decizii, pe care le-am învățat din experiența lor. Unele povești s-au așezat în forma amintirilor din copilărie, altele, din contra, au implicat decizii legate de inimă, pe care eu le-am trăit și înțeles împreuna cu ele.

5. Ce au în comun femeile care apar în noua ediție „Istoriile rochiilor uitate”?

Dorința de expune sincer ceea ce dorești să ascunzi de restul lumii, uneori. Mă refer, la toate amintirile noastre pe care le ascundem în inimă. Toate admirația pentru fiecare femeie din acest proiect!

6. În cadrul evenimentului de prezentare, ați lansat și o serie de tricouri, povestește-ne despre însemnătatea lor.

Eu și Natalia Mitereva am lansat un brand „Niche. New T-Shirt line made in Moldova”. Am stabilit o frumoasă colabare cu Georgette de care suntem mândre și implinite. Sincere mulțumiri Georgetei Mir pentru o nouă experiență din viața noastră și femeilor, care continuă sa procure tricourile noastre, contribuind în așa mod, la susținerea fundației „Suflet generos ”. Campania contiuă să fie valabilă încă două săptămâni, 10% din vânzări, din partea companiei Georgette, fiind oferite acestei fundații.

7. „Istoriile rochiilor uitate” este un proiect cu adevărat special, care sperăm că va avea continuitate. Să avem așteptări?

Desigur, a treia ediție va exista. Avem povești pentru care deja muncim cu drag.
Nu pot incadra acest proiect într-o periodicitate. Toate se vor așeza de la sine. Și urmatorul eveniment de lansare, la fel!

Vezi cum a fost la evenimentul de lansare a recentei ediții „Istoriile rochiilor uitate”:
Ana Popenco și Natalia Mitereva au prezentat o nouă ediție de „Истории забытых платьев”. Imagini de la lansare (Foto)