Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cel mai bogat om din lume (Foto)

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cel mai bogat om din lume (Foto)

Jeff Bezos, fondatorul și CEO Amazon, l-a depășit pe Bill Gates și a devenit cel mai bogat om din lume cu un venit net de aproximativ 90 miliarde de dolari, scrie Businessinsider.com .

Astăzi, magazinul său „cu de toate” ajunge la vânzări mai mult de 136 miliarde dolari pe an, iar plafonul de piață al companiei Amazon a crescut la peste 500 miliarde dolari.

Jeff Bezos a știut încă de la început că Amazon trebuie să fie un magazin universal online, dar inițial acesta a fost numit “Relentless”. Mai târziu a luat denumire actuală, Amazon fiind cel mai mare fluviu din lume. În perioada de început Amazon, fiecare comandă primită era anunțată de un clopoțel în biroul companiei, dar peste câteva săptămâni suna atât de des încât au fost nevoiți să-l scoată.

Jeff Bezos era cunoscut drept un șef pretențios și obișnuia să urle la angajații săi, se pare că și-a angajat un personal coach care să-l tempereze. În cartea lui Brad Stone Jeff Stone și era amazon”  scrie: “În timpul unei întâlniri memorabile, Bezos și-a vărsat nervii asupra lui Diane Lye și a colegelor sale, spunându-le că sunt proaste și să revină într-o săptămâna, dupa ce își vor da seama ce au de făcut. Bezos a făcut apoi câțiva pași înapoi, a rămas nemișcat și a adăugat: “Dar ați lucrat cu toții bine…!”.

Foto: Getty Images