Kiki Challenge, cea mai nouă provocare online pune în pericol viața tinerilor (Video)

Kiki Challenge, cea mai nouă provocare online pune în pericol viața tinerilor (Video)

Kiki Challenge, cea mai recentă provocare care a înebunit tinerii teribiliști, devine tot mai populară în mediul online. Autoritățile se simt nevoite să atenționeze tinerii și să-i îndemne să înceteze, asta în urma semnalizării mai multor cazuri în care participanții s-au ales cu traumatisme.

„Kiki Challenge“, care a devenit rapid un fenomen în rândul adolescenţilor din întreaga lume, presupune să sari dintr-o maşină în mişcare şi să dansezi pe lângă ea pe hit-ul „In My Feelings“ lansat de rapperul american Drake. Numeroase filmări arată tineri care execută provocare, iar uneori rezultatele sunt de-a dreptul teribile – se lovesc de stâlpi, alunecă din maşină sau, mai grav, sunt loviţi de un alt vehicul, scrie The Guardian.

Unul dintre cele mai grave accidente provocate de „Kiki Challenge“ a fost înregistrat în statul american Iowa, unde o tânără în vârstă de 18 ani a ajuns la spital inconştientă. Anna Worden, care de altfel urmează cursuri de dans, a vrut să se alinieze trendului, aşa că a încercat să execute mişcarea, însă a căzut din maşină şi s-a lovit la cap.  Fata a ajuns de urgenţă la spital pe 23 iulie, cu hemoragie şi fractură craniană. „Ieşeam dintr-un sens giratoriu şi mi s-a părut amuzant să încerc. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc este că am deschis uşa maşinii. Când m-am trezit şi am aflat că sunt internată, nu-mi venea să cred că mi s-a întâmplat aşa ceva“, a povestit tânăra pentru WQAD, post TV afiliat ABC, citat de The New York Post.

Acum, Anna vrea să îi avertizeze pe toţi cei care sunt atraşi de „Kiki Challenge“ să se gândească mai bine înainte de a o face: „Fiţi mai atenţi, poate părea distractiv şi uşor, dar în acelaşi timp poate fi extrem de periculos.“

Şi autorităţile din mai multe ţări, printre care Statele Unite, India şi Spania, s-au autosesizat şi au transmis avertismente, sfătuindu-i să nu îşi mai pună viaţa în pericol. Mai mult, poliţia din statul american Florida a anunţat că cei care acceptă provocarea ar putea primi amenzi de 1000 de dolari. Fiind foarte populară în Statele Unite, Comisia Naţională de Siguranţă a Transporturilor (NTSB) îi avertizează pe cei care doresc să participe la această activitate că ceea ce fac este ilegal. Nu doar faptul că sar din maşină şi îşi pun în pericol propria viaţă, ci şi faptul că cineva din interiorul maşinii filmează întregul proces încalcă regulile de circulaţie care interzic utilizarea dispozitivelor electronice la volan, scrie adevarul.ro.