Kristen Stewart, semn de protest pe covorul roșu de la Cannes! Ce regulă a încălcat (Foto)

Kristen Stewart, semn de protest pe covorul roșu de la Cannes! Ce regulă a încălcat (Foto)

Actriţa Kristen Stewart (28 de ani), cunoscută din franciza „Twilight“, a păşit desculţă pe covorul roşu la Festivalul de Film de la Cannes, în semn de protest faţă de interdicţia pantofilor fără tocuri înalte la acest eveniment.


Inițial, cunoscuta actriță a pășit pe covorul roșu încălțată într-o pereche de pantofi ai celebrului designer Christian Louboutin, iar în momentul când a început a urca scările spre sala unde avea loc evenimentul, actrița și-a descălțat pantofii. Internauții au apreciat și aplaudat gestul ei.

Anul trecut, Kristen Stewart, cunoscută pentru apariţiile ei pe covorul roşu în ţinute formate din rochii şi pantofi sport, a vorbit despre codul vestimentar al Festivalului de Film de la Cannes. „Oamenii se supără foarte tare dacă nu porţi tocuri înalte. Dacă nu le ceri bărbaţilor să poarte tocuri şi rochii, nu îmi poţi cere nici mie acest lucru“, declara actriţa pentru The Hollywood Reporter.
În 2015, presa internaţională a scris că unor femei le-a fost refuzat accesul la premiere cu covorul roşu tocmai pentru că nu purtau pantofi cu toc. Mai multe artiste, printre care şi Emily Blunt, au contestat interdicţia, despre care a afirmat că „este dezamăgitoare“, scrie bbc.com.

„Toată lumea ar trebui să poarte pantofi fără toc, să fiu sinceră. Nu ar trebui să mai purtăm tocuri oricum. Asta este părerea mea“, declara Blunt.

Kristen Stewart nu este prima actriţă care s-a descălţat pe covorul roşu în semn de protest. În 2016, Julia Roberts a păşit desculţă la Cannes, la premiera filmului „Money Monster“.