La ai săi peste 60 de ani, Rodica Paléologue a devenit manechin parizian

La ai săi peste 60 de ani, Rodica Paléologue a devenit manechin parizian

Rodica Paléologue, cunoscută şi sub numele de scenă Rodica von Buta este manechin senior la Paris încă din anul 2013. Aceasta a colaborat cu diferite case de modă pariziene, printre care se numără Bulgari şi Louis Vuitton unde, a apărut într-un scurt-metraj alături de David Bowie, scrie One.rorodica-von-buta3 (1)

Aceasta are vârsta de 60 de ani şi provine dintr-o aşezare improvizată din mijlocul Bărăganului. Este vorbitoare de 9 limbi străine, printre care sanscrita şi greaca veche, iar de 24 de ani este responsabilă de colecţiile de carte în limba română la Biblioteca Naţională a Franţei.rodica-von-buta2

Pasiunea pentru modă a existat dintotdeauna, Rodica formându-şi gustul în Bărăgan, iar după primele experienţe în industria modei, aceasta a inventat un stil vestimentar simplu, dar sofisticat care să o reprezinte. Secretul? O rochie  fără mâneci, nedecolatată, albă sau neagră, peste care optează pentru un pulover cu nasturi în cazul unei ţinute de birou sau cinema, o vestă pentru şedinţe şi un bolerou sau un mantou lejer pentru cocktailuri sau vernisaje.