Laura Cosoi, despre alăptare: „Mă detașam de tot ce era în jur, trăgeam aer adânc în piept, mă conectam la ritualul hrănirii pruncului meu și gata” (Foto)

Laura Cosoi, despre alăptare: „Mă detașam de tot ce era în jur, trăgeam aer adânc în piept, mă conectam la ritualul hrănirii pruncului meu și gata” (Foto)

Laura Cosoi a publicat un nou articol pe blogul personal, unde vorbește despre frumoasa perioadă a maternității și procesul de alăptare.

Laura Cosoi a dat naştere unei fetiţe pe 11 iunie, care a primit numele Rita. Acum, vedeta, aflată la prima experienţă ca mamă, scrie pe blogul personal despre una dintre problemele pe care le întâmpină majoritatea mămicilor – alăptarea, împărtăşind dificultăţile prin care ea însăşi a trecut şi încurajându-le pe femei să nu renunţe la a-şi hrăni copilul la sân.

„De când m-am întors cu Rita de la maternitate, foarte multe femei m-au întrebat despre hrănitul la sân. Mi-am dat seama cu ocazia aceasta cât de multă presiune se pune pe mămici şi cum un lucru firesc se transformă într-o problemă extrem de stresantă. Iar o situaţie de genul ăsta nu poate influenţa decât negativ alăptatul. (…) Eu am avut norocul ca Rita să se adaptaze imediat cu hrănitul la sân, încă din maternitate. Însă, aşa cum am povestit, în a doua noapte după ce am ajuns acasă, a plâns destul de mult. Am intrat puţin în alertă, recunosc, pentru că ştiam că ea nu plânge fără motiv. Neonatologul ne-a lămurit că plânge pentru că nu e sătulă şi ne-a recomandat o formulă de lapte cu care să îi completam mesele. Bineînţeles că şi nouă ne-a fost frică să nu refuze apoi sânul, însă Rita a fost detul de înţeleaptă. După ce, într-o prima fază nu a vrut să mai sugă pentru că îi era mai greu şi după ce am apelat la consultatul în lactaţie, care ne-a făcut o vizită, până la urmă a acceptat şi sânul şi biberonul la insistenţele mele. Nu a fost uşor, dar cumva am reuşit să găsim varianta potrivită. Noi am cumpărat o tetină din latex, nu din silicon, pentru că este asemănătoare cu sânul mamei, iar soluţia s-a dovedit eficientă“, scrie Laura Cosoi.

Vedeta a mai povestit despre cât de importantă este  uniunea mamă-făt și cum poate fi îmbunătățită.

„E bine să ne distanțăm un pic de orice ne suprasolicită nervos în această perioadă, pentru că avem alte priorități. În momentul în care nu am mai pus presiune pe mine și m-am relaxat am început să am lapte. Închideam ochii, mă detașam de tot ce era în jur, trăgeam aer adânc în piept, mă conectam la ritualul hrănirii pruncului meu și gata. Uninunea era desăvârșită. Și nu am cum să nu mă gândesc că Dumnezeu ne-a lăsat perfecți pe lumea asta. Răbdarea, încrederea, gândurile liniștite în preajma copilului, niște capsule de schinduf, o tetină din latex și un Doamne ajută fac minuni!“

Întreg articolul poate fi citit pe blogul Laurei Cosoi.