Distribuie prietenilor:

Lidia Isac participă la Cerbul de Aur 2018! Va lupta pentru trofeu alături de 17 concurenți (Foto)

Lidia Isac participă la Cerbul de Aur 2018! Va lupta pentru trofeu alături de 17 concurenți (Foto)
Distribuie prietenilor:

Cu o tradiţie de jumătate de secol, de-a lungul căreia a devenit un brand naţional şi un veritabil ambasador al României, Festivalul Cerbul de Aur va avea ediţia cu numărul 18 în anul Centenarului Marii Uniri. Cu această ocazie, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, Gala Festivalului şi o Gală Centenară. La concurs participă și moldoveanca Lidia Isac. 

După analiza materialelor transmise de cei peste 110 candidaţii înscrişi în selecţie, membrii juriului i-au ales pe cei 18 concurenţi care vor urca pe scena de la Braşov. Printre cei 18 concurenți se numără și moldoveanca Lidia Isac, alături de alți interpreți din 15 țări.

Soliști și trupe renumite din industria muzicală românească și internațională vor susține recitaluri la ediția aniversară a Festivalului Cerbul de Aur.

Lidia Isac s-a născut la 27 martie 1993 la Sankt Petersburg, Rusia. Mama și tatăl ei erau studenți moldoveni care s-au cunoscut acolo în timpul studiilor. La câteva luni după nașterea Lidiei, s-au mutat înapoi în Moldova.

Lidia s-a implicat în muzică încă din copilărie. La 7 ani a început să studieze pianul la școala muzicală Maria Bieșu din Chișinău, dar nu s-a gândit niciodată să cânte. La vârsta de 13 ani, profesoara de franceză a observat că Lidia avea o voce profundă, neobișnuită pentru vârsta ei. Credea că Lidia putea să cânte și i-a sugerat să învețe câteva cântece ale lui Édith Piaf. După ce le-a interpretat în concerte la școală, toți profesorii au numit-o „Mica Édith Piaf”.

Lidia a participat și a câștigat numeroase concursuri. Primul concurs internațional a fost la vârsta de 13 ani, în Bulgaria – Serebryanaia Yantra, unde a câștigat premiul special al publicului.
Cele mai recente realizări ale Lidiei sunt participarea la finala concursului internațional New Wave 2014 din Jūrmala, locul trei în cadrul concursului Bazaar de Est 2013 din Yalta, de două ori participantă la finala națională a concursului Eurovision, Grand Prix Meikin Asia 2015 din Issyk-Kul, Kirgizstan, a transmis pentru un canal TV din Moldova de la concursul Eurovision 2015 din Viena, cu proiectul SunStroke (reprezentantul ESC 2010 al Republicii Moldova) . Lidia a reprezentat Moldova la concursul Eurovision 2016 de la Stockholm, cu piesa „Falling Stars”. A înregistrat o versiune franceză intitulată „Pluie d’étoiles”. In 2017 a participat la The Voice France, ajungând în echipa lui Florent Pagny, apoi a concurat la Vocea României, unde a ales echipa lui Tudor Chirilă.

 

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?