Distribuie prietenilor:

Lucruri mai puțin știute despre Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume: spălatul vaselor este un ritual (Foto)

Lucruri mai puțin știute despre Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume: spălatul vaselor este un ritual (Foto)
Distribuie prietenilor:

Jeff Bezos (54 de ani), fondatorul Amazon, a devenit cel mai bogat om din istorie şi, pentru prima dată, ocupă primul loc în topul Forbes. În ciuda faptului că este unul dintre cei mai puternici oameni din lume, antreprenorul duce o viaţă cât se poate de normală.

Jeff Bezos, alături de soţia sa la petrecerea Vanity Fair de la gala Oscar 2018 FOTO Guliver/Getty Images

Cu o avere de 127 de miliarde de dolari, pe lângă Amazon, Jeff Bezos deţine publicaţia „The Washington Post“ şi compania aerospaţială Blue Origin.

Dincolo de aceste lucruri, jurnaliştii de la Business Insider au evidenţiat câteva lucruri inedite din viaţa lui Bezos:

Bezos pune mare preţ pe odihnă, aşa că şi-a creat o rutină care îi permite să se trezească foarte devreme fără a avea nevoie de o alarmă. Cele opt ore de somn sunt sfinte pentru el.

Îşi începe aproape fiecare zi luând un mic dejun sănătos împreună cu soţia sa, romanciera MacKenzie Bezos.

Este deosebit de important să petreacă timp în compania soţiei şi a celor patru copii ai lor, aşa că niciodată nu-şi programează întâlniri în primele ore ale dimineţii.

De fapt, Bezos este celebru pentru faptul că nu este un fan al întâlnirilor de afaceri. Se spune că s-a întâlnit cu investitorii Amazon doar şase ore într-un an.

Totuşi, când nu poate evita o şedinţă, Bezos se bazează pe regula „celor două pizza“ – nu organizează niciodată întâlniri la care două pizza nu sunt suficiente pentru toţi cei prezenţi.

Se pare că fondatorul Amazon obişnuia să fie un şef cu un temperament exploziv, dar ar fi angajat un antrenor personal care să-l ajute să-şi gestioneze ieşirile.

Lui Bezos îi plac preparatele mai neobişnuite. În timpul unei întâlniri cu fondatorul Woot, Matt Rutledge, a comandat caractică cu cartofi, şuncă, iaurt cu usturoi verde şi ouă ochiuri. „Când mă uit într-un meniu, întotdeauna aleg ceea ce nu înţeleg, mâncare sau combinaţia pe care nu am mai gustat-o niciodată. Aşa că da, am vrut să încerc caracatiţă la micul dejun“, declara Bezos.

Când ia cina acasă, lucru care se întâmplă destul de des, Bezos are un „ritual“ peste care nu sare niciodată, chiar dacă majoritatea bărbaţilor o fac: spală vasele. „Sunt destul de convins că este cel mai sexy lucru pe care îl fac“, spunea la un moment dat fondatorul Amazon.
Amazon are acum unele dintre cele mai populare seriale originale, cum ar fi „The Man in the High Castle“ şi „Transparent“, dar şeful companiei rămâne un împătimit „Star Trek“. El a avut chiar şi o apariţie surpriză în filmul din 2016, „Star Trek Beyond“.

În afară de vizionarea „Star Trek“, Bezos mai are un alt hobby legat de spaţiu: un submarin cu ajutorul căuia caută vechi rachete NASA. Obişnuieşte să-şi ia şi copiii în astfel de aventuri.

Sursa