Lucrurile pe care le ținem în casă ne influențează dispoziția. Ce trebuie să eviți (Foto)

Lucrurile pe care le ținem în casă ne influențează dispoziția. Ce trebuie să eviți (Foto)

Casa este spațiul în care petrecem cel mai mult timp, de aceea trebuie să ținem cont de câteva detalii care asigură o atmosferă plăcută.

Atunci când ajungi acasa, atmosfera din casă poate fi apăsătoare și tristă, iar motivele pot fi anumite lucruri care nu își au locul în locuința ta.

Pixabay

1.  Lucrurile copiilor

Când vine vorba despre lucrurile copiilor nu ne referim doar la câteva jucării împrăștiate prin casă, ci la dezordinea de zi cu zi. Jucării aruncate pe covor, haine, accesorii sau desene sunt doar câteva dintre lucrurile care le provoacă părinților o stare de nervozitate. Mai mult, dezordinea provocată de lucrurile copiilor este un adevărat coșmar pentru părinți, fiind foarte greu de curățat. O soluție pentru a menține situația sub control este depozitarea lucrurilor în cutii.

2. Cadourile vechi

Amintirile și cadourile vechi pot fi o sursă de tristețe, mai ales dacă sunt legate de persoane care nu mai fac parte din viața noastră sau care nu mai sunt printre noi. Pentru a evita situațiile în care îți amintești mereu de o persoană, păstrează aceste lucruri într-un loc care să nu se afle la vedere.

3.  Cărți pe care nu le mai citești

Sunt cărți reprezentive pentru orice persoană, cărți care amintesc de diferite perioade ale vieții. Pentru a nu rămâne cu gândul în trecut este bine ca aceste cărți să fie depozitate într-un loc diferit de cel în care îți petreci majoritatea timpului.

4. Lucrurile din copilărie

Știm că este greu să renunți la păpușa sau ursulețul din copilărie, însă acestea îți pot provoca emoții nu tocmai dintre cele mai plăcute. Episoadele de nostalgie sunt normale în viața fiecărei persoane, însă de multe ori ele pot provoca stări de tristețe și de anxietate. Conștientizarea faptului că acea perioadă a vieții s-a încheiat poate reprezenta un moment mai puțin fericit pentru anumite persoane, motiv pentru care ar fi bine ca aceste lucruri din copilările să nu fie așezate astfel încât să le vedem zilnic.

5. Ustensile care amintesc de un hobby mai vechi

Dacă în urmă cu ceva ani ți-ai achiziționat o serie de ustensile legate de un anumit hobby, ar fi bine să le depozitezi într-un alt loc. Văzându-le zilnic, vei realiza că nu te-ai mai ocupat de acest hobby, lucru care te poate frustra și întrista.

6.  Draperiile închise la culoare

Draperiile închise la culoare sunt o idee bună dacă îți dorești să controlezi cantitatea de lumină care îți pătrunde în casă. Totuși, acestea vor întuneca foarte mult spațiul, lăsând senzația unui loc rece și sobru. Acest spațiu îți va influența automat și starea de spirit.

7. Alegerea unei culori greșite pentru zugrăvirea pereților

Studiile au demonstrat în nenumărate rânduri că starea de spirit poate fi puternic influențată de culorile în care sunt zugrăviți pereții. Culorile de foc ca roșul sau portocaliul au capacitatea de a stimula organismul uman, în timp ce nuanțele de verde sau albastru ajută în procesul de relaxare. Alegerea culorilor depinde de personalitatea fiecărei persoane.

8. Lucrurile sparte

Chiar dacă s-au spart și nu mai pot fi folosite, oamenii păstrează anumite obiecte pentru valoarea sentimentală pe care o au. Totuși, acest lucru se pare că ne face să ne simțim anxioși și triști și ar trebui să aruncăm tot ceea ce nu mai poate fi folosit.

 

Sursa