Malta – insula pe care o parcurgi în 2 ore! Unde mergi, cât te costă și ce trebuie să știi – toate în ghidul practic al Mihaelei Roșcov – FOTO

Malta – insula pe care o parcurgi în 2 ore! Unde mergi, cât te costă și ce trebuie să știi – toate în ghidul practic al Mihaelei Roșcov – FOTO

Mihaela Roșcov este unul dintre cei mai activi bloggeri autohtoni. Recent revenită din vacanța sa în Malta, această îți oferă câteva sfaturi și sugestii care te-ar putea ajuta în planificarea următoarei tale escapade.

”Anul acesta am avut marele noroc să merg la mare de 3 ori, adică să simt 3 mări: Neagră, Egee și Mediterană. N-am să vă povestesc despre România și Grecia, pentru că deja sunt prea cunoscute de noi, dar am să vă spun despre vacanța mea din Malta: ce să vizitați și ce trebuie să știți când mergeți acolo.

 

Când am pornit spre Malta, nu știam nimic în afară de unde este amplasată (alături de Sicilia, de asta- italiană o să auziți multă), așa că am descoperit-o din plin.

Toată țara asta e o insulă pe care o poți parcurge în 2 ore cu autobuzul, și mai are 2 insulițe importante de văzut: Gozo și Comino.

Când am aterizat și ieșit din aeroport am constatat că circulația este de stânga (este prima țară care am văzut-o cu circulație inversă), de aceea ai senzația că toate mașinile vin în tine, a și încă unii turiști dau să urce în locul taximetristului.

Trecând prin Malta noaptea, cu o viteză nebună, am luat-o spre ferry boat ca să ajungem în Gozo unde ne-am cazat 2 zile.

Prima impresie a fost că este o insulă părăsită, nimic de văzut și admirat.
Gozo este destul de liniștit, acolo aveți de vizitat exact 3 locuri:

Azure Window, care e și cartea de vizită a Maltei, să aveți cu voi încălțăminte specială (eu m-am descurcat și în șlapi ca și alți mulți turiști) și costum de baie, o să vreți neapărat să vă scăladați. Fiți atenți la pietre, iar dacă aveți mască, scufundările vor fi spectaculoase.

Ramla Bay, plaja cu nisip portocaliu (lutos), care mie deloc nu mi-a plăcut, aducea mult a Zatoka și la ora 6 cei de la șezlong-uri îți zic ”we are closing”

Xlendi, care se consideră orașul pescarilor, deși acolo prosopul îl puneți direct pe trotuar, încercați să mâncați bucate cu fructe de mare – o să rămâneți încântați. Dacă puteți, rezervați din timp, că seara e full tot acolo.

Transportul public este confortabil (cu aer condiționat) și comod. În fiecare stație este un orar cu ora la care vine autobuzul, pe plăcuțe sunt indicate numerele autobuzelor și stațiile la care opresc. O călătorie costă 2 euro. Sugestia este să luați carduri de 21 de euro pe care le puteți utiliza nelimitat 7 zile, atât pe Gozo, cât și pe Malta. Malta este țara în care, jumate din vacanță o petreci în autobuz, așa că o să aveți nevoie.
Dacă nimeriți duminica, când aceste abonamente nu se vând, le puteți găsi în unele supermarket-uri.

Încă referitor la mâncare, încercați să negociați cu proprietarii/ persoanele care vă invită în local.
Nouă ne-au făcut niște platouri grandioase cu fructe de mare și ne-au dat și vin din partea casei , la preț tare accesibil.

Apropo, o masă pentru o persoană te costă în jur de 20 euro (să mănânci și să bei fără să-ți refuzi poftele).

În Comino mergeți cu vaporașul la Blue Lagoon. Acolo o să vedeți în sfârșit apa azurie.
(Noi am mers din Comino apoi direct în Malta), biletul costă 15 euro.

Dacă aveți saltea, luați-vă și niște saci pentru gunoi că o să vreți să transportați lucrurile pe o altă insuliță care nu e atât de aglomerată și o să vă încapă prosopul. Dacă nu, o să savurați bronzul de pe o bucățică de piatră când alături o să treacă necontenit multă lume. Și fiți conștienți că umbră pe acolo nu prea este. Deci fără cremă de protecție nici nu vă porniți.

În Malta am stat în St. Giulian (epicentrul distracției), viața de noapte e mega activă. Ieșiți din casă nu mai devreme de 23:00, faceți un club crawling, la 24:00 deja o să vedeți turiștii ținându-se de stâlpuri ca să nu cadă jos. Beție în masă. Fiecare al doilea local este gentelmen’s club. În fiecare club, aceeași muzică. Și toată lumea umblă dintr-un club în altul. La un moment dat n-o să mai știți cum să faceți față invitațiilor, atâtor invitații și pur și simplu o să mergeți ocolind fetele în fuste scurte cu machiaj strident și băieții super băgăreți.

Am descoperit și un club open air (lângă Casino) unde, după cum am înțeles, vin localnicii și cei din hotelul mega grandios de alături. E un fel de glamour al nostru, dar toți sunt atât de stilați și de frumoși, iar muzica atât de bună, că poți să te îndrăgostești acolo.

Plajele la care trebuie să mergeți neapărat sunt:
Paradise Bay, apă azurie, șezlonguri, umbrele, și o terasă scumpă. O să vă placă. Noi am mers acolo de 2 ori.”

Află care sunt celelalte destinații și vezi mai multe imagini pe blogul Mihaelei – Blog de Femeie