Distribuie prietenilor:

Olga Țăpordei: „Oamenii mă motivează să fiu o sursă de inspirație continuă”

Olga Țăpordei: „Oamenii mă motivează să fiu o sursă de inspirație continuă”
Distribuie prietenilor:

Olga Țăpordei este una dintre cele mai creative persoane din business-ul de acasă, fiind foarte activă în acest domeniu. Co-fondatoarea Angry Business îți spune ce o inspiră, motivația din spatele acțiunilor, dar și alte lucruri care îi aduc entuziasm  în fiecare zi. 

„Eu văd motivația ca un element esențial pentru reușita în viață.

Teoretic, nu pare ceva prea complicat. De fapt, este vorba doar de a furniza cuiva un motiv suficient de puternic pentru ca individul respectiv să acționeze în felul dorit. Asta înseamnă motivație – un motiv de acțiune.

Practic, știm foarte bine cât de greu este să împingi pe cineva la acțiune, mai ales dacă trebuie să folosești numai puterea convingerii și nu ai instrumentele pentru a-l forța. Fiecare om acționează pentru motivele lui, nu pentru ale noastre.

Pentru ce facem lucrurile pe care le facem? Care este motivul pentru care dorim să ne construim o carieră, să întemeiem o familie sau să acumulăm bunuri? Poți și tu identifica răspunsurile la aceste întrebări și vei observa că ele sunt prezente în multe din activitățile tale de zi cu zi sau în planurile tale pentru anii ce vor urma.

Mai mult de atât vei observa că motivele tale – sănătate, relaxare, fericire, împlinire – sunt văzute diferit de cei din jurul tău și ei folosesc căi diferite pentru a le câștiga și menține”.

Iată ce/cine o inspiră pe Olga Țăpordei:

  1. Să fiu cea mai bună în ceea ce fac azi – să citesc un articol nou din domeniul care mă interesează, să testez lucruri noi, să dezvolt abilități noi sau să le antrenez pe cele existente etc.
  2. Familia mea – timpul petrecut cu ea să fie unul calitativ, plus energia care o primesc de aici, e o sursă extrem de importantă care mă ajută să cuceresc lumea.
  3. Oamenii – cu care muncesc zi de zi sau pe care îi cunosc în trainingurile noastre, mă motivează să fiu o sursă de inspirație continuă, iar acest fapt e unul foarte responsabil pe care mi l-am asumat.
  4. Locațiile marcate în atlasul din anii de școală, în care urmează să ajung încă și să explorez culturi noi, oameni noi, experiențe noi etc.
  5. Hobby-urile – care un loc aparte în toată ecuația dată și fără de care ea nu ar fi atât de minunată!
  6. Prietenii – care sunt o sursă nesecată de inspirație și motivație.
  7. Necesitățile materiale – (un telefon nou, o mașină nouă, un ruj sau o rochie) care sunt o bună motivație extrinsecă.Sursa foto: Arhiva personală/Olga Țăpordei
zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?