Muzica lui Verdi și Strauss va fi auzită la Butuceni! DescOPERĂ- Festivalul de Muzică Clasică în aer liber revine cu cea de-a III-a ediție (Detalii)

Muzica lui Verdi și Strauss va fi auzită la Butuceni! DescOPERĂ- Festivalul de Muzică Clasică în aer liber revine cu cea de-a III-a ediție (Detalii)

Festivalul de muzică clasică în aer liber – DescOPERĂ revine cu cea de-a III-a ediție. Evenimentul se va desfășura în perioada 15-17 iunie, în amfiteatrul natural de la Butuceni, care asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă.

Vezi mai jos repertoriul desfășurat al evenimentului:

15 iunie, ora 19:00 
O FORTUNA
Carl Orff – #CarminaBurana la Butuceni!
Cea mai faimoasă lucrare a compozitorului german Carl Orff – monumentala cantată scenică Carmina Burana. Soliști: Tatiana Costiuc (soprano/Maestru în Artă); Sorin Lupu (tenor/România);
Andrei Otean (bariton); Capela Corală Academică “Doina” (director artistic și prim dirijor Ilona Stepan, Artistă Emerită); Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, dirijor – Friedrich Pfeiffer/ Austria

16 iunie, ora 19:00
Nabucco, operă în patru acte de Giuseppe Verdi
Regia: Andrea Battistini (Italia)
Scenografia: Iurie Matei, Artist al Poporului
Conducerea muzicală: Friedrich Pfeiffer, Austria
Prim-maestru de cor: Oleg Constantinov, Maestru în artă
Soliștii de operă, Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu

17 iunie, ora 19:00, 
#STRAUSS
“Pe valurile Răutului…”
Seara Regelui Valsului – Johann Strauss. Soliști: Tatiana Costiuc (soprano, Maestru în Artă), Vitalie Cebotari (bariton), împreună cu artiștii orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale, sub bagheta magică a Maestrului Friedrich Pfeiffer.

Evenimentul face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică, „Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei. Oaspeții vor avea posibilitatea să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar și să participe la masterclass-uri culinare inedite, pregătite de gazdele evenimentului.
Biletele sunt disponibile online pe iTicket.md

15 iunie: https://iticket.md/en/event/descopera-15-iunie
16 iunie: https://iticket.md/event/descopera-16-iunie
17 iunie: https://iticket.md/event/descopera-17-iunie

și la:
1. Casele Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”
2. Casele Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”
3. Casele Palatului Național „Nicolae Sulac”
4. Info – point Butuceni, Orheiul Vechi

Evenimentul este susținut de către partenerii strategici – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.