Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția 2018: ce vei putea face în Chișinău (Program)

Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția 2018: ce vei putea face în Chișinău (Program)

Noaptea Europeană a Muzeelor se desfășoară și în acest an. Peste 60 de instituții culturale din întreaga țară își vor deschide ușile pentru vizitatori în perioada 19-22 mai. Pe lângă expozițiile nocturne, sunt pregătite și activități culturale, ateliere de creație, concerte live și muzică de calitate.

Iată care este programul instituțiilor culturale din Chișinău:

Muzeul Național de Artă al Moldovei vă invită să vizitați expozițiile temporare inaugurate cu această deosebită ocazie și să audiați recitaluri de muzică susținute de interpreți remarcabili, iar studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor realiza portrete pentru vizitatori.

La ora 15:00 la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei va avea loc inaugurarea „Foișorului pentru muzică” din Grădina Botanică a Muzeului, care se va deschide publicului după lucrările de conservare și restaurare, precum și lansarea seriei de mărci poștale „Tezaurul de la Lărguța”. La ora 21:00 va avea loc concertul „ETHNO-WORLD MUSIC-AFRICAN SPIRIT”, al ansamblului „Tamala” din Mali, Africa.

La Muzeul Național de Istorie a Moldovei veți avea parte de spectacole muzicale, reprezentări artistice, cinema în aer liber, ateliere de mânuire a armelor medievale și de tir electronic, expunere de motociclete vechi și noi, iar copii își vor pune în valoare talentele la atelierele de creație, dar și istețimea la jocurile interactive. La ora 18:00 va avea loc reprezentaţia „Tradiţii militare. Între trecut, prezent şi viitor”, susţinută de studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, iar la 20:00 – recital de muzică clasică de mare popularitate oferit de Cvartetul Naţional de Coarde al Sălii cu Orgă din Chişinău.

Parlamentul Republicii Moldova participă în premieră cu o expoziție de fotografii, o expoziție de mașini de epocă și o proiecție de film, cu începere la ora 19:00 până la 22:00, în scuarul Parlamentului.

Ușile Muzeului de istorie a orașului Chișinău, din incinta Turnului de Apă, vor fi deschise între orele 10:00 – 24:00 cu expoziția „Patrimoniul dispărut”.

În seara zilei de 19 mai, muzeele naționale vor activa în regim de gratuitate pentru toate categoriile de vizitatori până la ora 24:00, accesul în muzee fiind permis până la 23:30.

Sursa foto: tvr.md