Distribuie prietenilor:

Nu e vreme de plictiseală! Ideii de activități pentru a petrece o zi creativă cu copilul tău (Foto)

Nu e vreme de plictiseală! Ideii de activități pentru a petrece o zi creativă cu copilul tău (Foto)
Distribuie prietenilor:

Dacă ai un copilaș plin de energie, trebuie să știi ce activități vei putea face cu el. Acum, că s-a răcit vremea și petreceți mai mult timp în casă, venim cu câteva sugestii de activități potrivite pentru copii.

 1. Pistă de mașinute – transformați tot covorul într-o pistă pentru mașinute, cu ajutorul benzilor de scotch colorat.
 2. Știai despre plastilina că este cea mai eficientă jucărie de dezvoltare pentru copii?
  Pictați cu degetele. Este mai murdar și mai amuzant. Dacă vrei să faci o rețetă de vopsea comestibilă, atunci aceste 10 rețete te vor ajuta cu siguranță. De asemenea, îl poți lăsa să picteze cu un burete de bucătărie, tăiat în bucățele mai mici, de diferite forme.
 3. Pescuiți cu pensetă dintr-un bol mai mare nasturi, biluțe de hârtie, scobitori, paie de plastic, cuburi lego. Este un joc pentru copii de trei ani. Pentru a-l face mai interesant pentru copiii mai mari, puteți transforma jocul într-o competiție, folosind un cronometru.
 4. Desenați pe oglindă. Cu un marker ce se șterge rapid, puneți oglinda în fața copilului, iar acesta să își deseneze o mustață sau chiar autoportretul. Faceți și poze la final, pentru a păstra amintirile.
 5. Hârtie colorată și un perforator. Îndoiți hârtia colorată de mai multe ori, până obțineți un pătrat mai mic. Cu un perforator mini, ideal pentru copii, faceți găuri din loc în loc. Când desfaceți hârtia veți obține mici opere originale.
 6. Confetti. Cu bucățelele mici și colorate strânse în perforator, faceți alte tablouri. Aveți nevoie de puțin lipici și o hârtie albă, pe care veți lipi confetti-ul. Vă recomand această activitate înainte de ziua de curățenie, nu după. Sigur veți găsi confetti pe jos, la finalul zilei.
 7. Faceți puzzle-uri, iar apoi lipiți-le cu lipiciul special pe o hârtie mai groasă. Puzzle-ul este o activitate foarte bună de învățare, exersare a răbdării, atenția la detalii și memorare. Iar cu ajutorul unui lipici special pentru puzzle-uri, rezultatul final poate deveni o mică operă de artă, pe care o puteți prinde, apoi, de perete. Aveți, astfel, două activități utile în care copilul este antrenat. Este un joc pentru copii de 4 ani +, care nu se vor supăra atunci când vor realiza că piesele lipite nu mai pot fi folosite la un joc nou.
 8. Faceți un picnic pe covor. Afară plouă? Nu-i nimic. Voi puteți face un picnic chiar pe covor. Luați gustarea de după-amiază pe o păturică și jucați un joc de imaginație. Vă puteți imagina că sunteți în parc și povestiți fiecare ce vedeți în jur. Este mai distractiv și scoateți copilul din starea de plictiseală. Atunci când sunt plictisiți, ori nu se simt bine, copiii mănâncă mai puțin și fac mai multe mofturi la ce aveți pregătit.
 9. Faceți curățenie. Poate vouă nu va face plăcere, dar copiilor le place să fie antrenați în activități de “oameni mari”. În funcție de vârstă, oferiți-le mici task-uri potrivite. Cea mai bună este ștersul prafului sau a oglinzilor. La fel de încântați vor fi să vă ajute la organizarea dulapului – mai ales dacă aveți și haine de care vreți să scăpați. În urmă cu câteva zile, băiețelul meu de aproape 3 ani a fost responsabil cu plasarea hainelor ce urmau să fie donate într-un sac special. I-a plăcut atât de mult, încât a început să ia și din hainele bune, să le pună în același sac. La primăvară, dacă nu voi găsi o bluză sau o fustă voi ști sigur ce s-a întâmplat cu ea.
 10. Gătiți împreună.
 11. Colaje. Aveți nevoie de lipici (unul mai bun) și diferite accesorii: nasturi, bucăți de hârtie, bucățele mici de material, scobitori, vata, confetti.
 12. Un abac. Învățați matematică într-un mod distractiv.  Puteți realiza un abac rapid o bucată de carton (de la o cutie de pantofi, de exemplu). Aveți nevoie de ață, mărgele sau biluțe găurite, prin care să puteți introduce ața. Este un joc pentru copii de 4 ani +
 13. Vânătoare de comori. Ascunde prin casa diferite obiecte și oferă-i indicii pentru a le găsi.
 14. Baschet cu șosete. Folosește coșul pentru rufe și câteva perechi de șosete și exersați aruncarea la coș.
 15. Faceți un fort (pentru băieți) sau castel (pentru fetițe). Sigur vă aduceți aminte din copilărie cât erau de amuzante și ce rapid le realizați din paturi sau cearșafuri.
 16. Nisipul kinetic! Îți oferă o experiență la atingere pe care nu o poți descrie și care mă surprinde de fiecare dată. Folosim formele de nisip și ne distram împreună.
 17. Ați încercat story cubes, jocul ce dezvoltă imaginația? Este un joc pentru copii de 5 ani.
 18. Învățați să faceți împreună origami, iar această carte scria de celebra Martha Stewart vă oferă alte 174 de idei de proiecte ușoare și creative pentru zile de weekend, ori zile ploioase de toamnă.
 19. Oferă-i cutii goale și lasă-i imaginația să zburde. Dacă, recent, ați făcut o achizite nouă prin casă și aveți cutia, ori cutiile de la pantofi. Oferiți copilului aceste cuburi imense și lăsați-l să se joace cu ele. Poate face turnuri, poate să-și construiască o rachetă, poate să exerseze lovituri de karate. Sau își va organiza singur jucăriile în aceste cutii. Și le puteți personaliza ușor, cu puțină hârtie colorată și lipici.
 20. Lasă copilul să se plictisească! Da, pentru că așa va învăța să-și folosească imaginația și  îi vor veni idei despre ce să facă pentru a-și umple timpul. Și puteți avea o regulă a casei: cine se plictisește face treburi prin casă, nu pierde timpul la televizor.

Sursa

zvr
Cum ți s-a părut articolul?

ULTIMELE

zvr
Cum ți s-a părut articolul?