Distribuie prietenilor:

Obiceiurile care îți îmbătrânesc pielea: printre ele se numără și consumul de zahăr (Foto)

Obiceiurile care îți îmbătrânesc pielea: printre ele se numără și consumul de zahăr (Foto)
Distribuie prietenilor:

Dermatologii au dezvăluit care sunt cei mai importanți factori care ne îmbătrânesc tenul înainte de vreme. Pentru a păstra tenul tânăr este necesar să renunți la unele obiceiuri zilnice, dar dăunătoare cum ar fi: excluderea grăsimilor din alimentație, consumul de zahăr și alte.

Utilizarea constantă a telefoanelor

Utilizarea constanta a telefoanelor duce la obraji lăsaţi, riduri şi guşă, spune dermatologul Mervyn Patterson. Totul este pus pe seama poziţiei capului şi expunerii la radiaţiile dispozitivelor.

Excluderea grăsimilor din alimentaţie

Persoanele preocupate să nu acumuleze kilograme în plus ajung, în mod greşit, să excludă grăsimile din alimentaţie. Conform dermatologilor, unii acizi graşi, cum ar fi omega-3 şi omega-6, păstrează elasticitatea membranei celulare şi ajută la susţinerea sistemului imunitar.

Dezechilibrul hormonal

Unul dintre principalele motive care duc la pierderea elasticităţii pielii este lipsa de estrogen. Hormonii feminini stimulează fibroblastele dermice pentru a crea elastină şi colagen. Ca urmare, femeile care au niveluri scăzute de estrogen ajung să aibă mult mai devreme pielea lăsată şi riduri.

Consumul de zahăr

După cum spun cercetătorii, consumul de zahăr excesiv afectează şi elasticitatea pielii, care declanşează procesul de îmbătrânire chiar mai devreme. Moleculele de zahăr inhibă colagenul şi elastina în piele.

Expunerea la soare

Derma este în proporţie de 70% colagen, iar razele ultraviolete ajung în straturile cele mai adânci ale pielii, cunoscută şi sub denumirea de dermă. Razele UVA distrug literalmente acest înveliş protector.

Pierderea bruscă în greutate

Pierderea bruscă în greutate afectează aspectul feţei în mod negativ. S-ar putea să fi scăpat de excesul de grăsime, dar excesul de piele va fi în continuare acolo. De aceea, dacă intenţionaţi să începeţi o dietă şi să pierdeţi în greutate, ar trebui să procedaţi gradual.

  Somnul insuficient

Pe timpul nopţii pielea intră într-un proces de refacere, iar ingredientele din cremele de noapte acţionează mult mai eficient datorita unei circulatii mai bune a sângelui.

Sursa

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?