Pare bizar, dar adevărat! Aşa arată viaţa în cele mai mici apartamente din China (Foto)

Pare bizar, dar adevărat! Aşa arată viaţa în cele mai mici apartamente din China (Foto)

Populaţia planetei se află în continuă creştere, iar tot mai mulţi oameni se mută din zona rurală către oraşe, ceea ce reprezintă o provocare pentru autorităţi. Apar tot mai multe locuinţe, însă spaţiul este limitat, mai ales în urbe precum Hong Kong-ul.

Casele cușcă au fost populare ani la rând în China, acolo ducându-și veacul oamenii săraci. Însă, în ultimii 10 ani, numărul caselor cușcă au scăzut, ele fiind înlocuite de apartamentele-sicriu. Este impropriu spus apartament, însă cei care locuiesc în ele așa le consideră

apartament-china-1

apartament-china3-1

apartament-china5-1

Aceste cutii mici de lemn, de 15 m², sunt și dormitor, bucătărie, iar pentru unii chiar și baie. Conform Societății pentru organizația comunitară (SoCo), se estimează că aproximativ 200.000 de oameni din Hong Kong trăiesc în locuințe inadecvate. Zeci de mii de apartamente-sicriu pot fi găsite în Hong Kong, orașul fiind unul dintre cele mai populate localități de pe pământ.

apartament-china18

apartament-china6-1

apartament-china4-1

Imaginile surprinse de acesta reliefează realitatea crizei de locuințe din Hong Kong, o situație alarmantă în care 200.000 de de oameni trăiesc în condiții inumane, pentru că nu își pot permite altceva.

Citeşte şi Cum arată viaţa în cele mai mici apartamente din ChinaCum arată viaţa în cele mai mici apartamente din China