Pentru diminețile reci de toamnă — cele mai ”calde” localuri din Chișinău

Pentru diminețile reci de toamnă — cele mai ”calde” localuri din Chișinău

Că tot e frig afară, iar meteorologii fac prognoze cu privire la temperaturi scăzute și ploi, zicem noi că tartele cu fructe, eclerele, croissantele cu unt și alte produse de patiserie alături de cafea sau cappuccino o să ne facă diminețile mai suportabile.

Că tot e frig afară, iar meteorologii fac prognoze cu privire la temperaturi scăzute și ploi, zicem noi că tartele cu fructe, eclerele, croissantele cu unt și alte produse de patiserie alături de cafea sau un ceai aromat o să ne facă diminețile mai suportabile. Astfel, ne-am gândit să facem o listă cu locurile frumoase din Chișinău unde puteți găsi ceva delicios.

Tucano Coffee
tucano

facebook.com/tucano coffee

facebook.com/tucano coffee

O rețea internațională de cafenele, care promovează în lumea întreagă filosofia sa — Love.Peace.Coffee. Ambianța este caldă, plăcută și unică, care permite oricui să-și petreacă timpul citind o carte preferată, să lucreze cu spor de pe laptop sau să se vadă cu prietenii. În inima Tucano Coffee vei trăi atât dragostea pentru cafeaua de înaltă calitate, proaspăt prăjită și aromată, cât și pentru țările exotice, culturile și tradițiile lor.

Tortik

tortik

facebook.com/tortik

facebook.com/tortik

Cafeneaua este situată cu jumăte de cartier mai sus de Universitatea Tehnică. Cofetăria se bucură de o popularitate tot mai mare în rândurile iubitorilor de dulciuri. Interiorul este amenajat într-un stil romantic și predomină o atmosferă confortabilă, de casă. Aici puteți găsi biscuiți tematici.

Caramel Patisserie
caramel

facebook.com/caramel

facebook.com/caramel

O patiserie franceză în stil provence și nuanță crem. Aici te poți bucura de un ceai parfumat sau o cafea cu desert delicios.

Delice d’ange
delice

facebook.com/delice d'ange

facebook.com/delice d’ange

A cucerit inimele celor “îndrăgostiţi” de dulciuri. Îngheţată, biscuiţi, torturi, prăjituri, checuri cu ciocolată, migdale, nuci de pădure, stafide şi multe alte bunătăţi găsiți aici. La etajul doi este creată o zonă aparte, în centrul căreia se avântă în cer un copac magic, pe crengile lui vieţuind buburuze şi gândăcei, fluturaşi, spiriduşi. Atmosferă de poveste!

Panna Cotta
panna cotta

Eleganță cu parfum italian! Aici poți fi răsfățat cu ceai fin, cafea aromată și toate tipurile de băuturi. Te poți bucura de dimineață, în tăcere. Specialitatea casei este, desigur, celebrul “panna cotta” – cea mai faimoasă budincă italiană. Patiseria îți oferă, de asemenea, o varietate de deserturi speciale, cum ar fi: cannoncino cu cremă de vanilie, tartlete cu brânză dulce, Moretti cu cremă Sabayon și ciocolată, bezele cu cremă de migdale… toate îți vor lăsa gura apă.

Creme de la Crème
creme

facebook.com/ creme de la creme

facebook.com/ creme de la creme

Locație convenabilă, în apropierea străzii pietonale. Combină în mod unic două formate: produse de panificatie tipic franceze și confortabilul Provence. Meniul este diversificat, acesta include atât deserturi caracteristice diferitor regiuni ale Franței, cât și pe cele mai bune din întreaga lume, precum: Viena Saher, ș.a. Decorul este deosebit prin faptul că unul dintre pereții primului etaj este din cărămida păstrată la reconstrucție, aceasta având mai mult de 100 de ani.

La Mămuca

facebook.com/ la mămuca

facebook.com/ la mămuca

Covrigăria pe lângă care nu poți trece fără a cumpăra ceva. Se află pe strada Pușkin, vis-à-vis de Palatul Național ”Nicolae Sulac”.

Covrigo

facebook.com/covrigo

facebook.com/covrigo

Brutărie. Din nou strada Pușkin, dar de data aceasta cu două cartiere mai sus. Produsele atât dulci, cât și sărate, suprizător de savuroase. Aici totul este copt pe loc, astfel îți sunt asigurate cele mai proaspete și fierbinți gustoșenii!

Bisquit
bisquit

facebook.com/bisquit

facebook.com/bisquit

Pentru cei care locuiesc sau lucrează în sectorul Râșcani – cea mai bună alegere. O atmosferă plăcută, iar canapelele și scaunele moi vă permit o relaxare pe măsură.

Granier

facebook.com/granier

facebook.com/granier

Aici se produc croissante, diverse prăjituri-foietaje, bomboloni, pan al ciocolato, girelle, sandwich-croissant, covrigi cu semințe de susan, mac… La Granier vei găsi combinația perfectă a cremelor de vanilie, umpluturilor de fructe, precum și a glazurilor de ciocolată belgiană care conferă produselor un gust rafinat, delicat și plăcut.

Simigeria Petru

facebook.com/simigeria Petru Moldova

facebook.com/simigeria Petru Moldova

Pentru un mic dejun delicios, pentru o gustare sau desert, Simigeria Petru îţi oferă cea mai bună soluţie. Aici se împletește cu grijă tradiția cu inovația. O varietate de gusturi și senzații noi, îmbinate cu măiestrie în covrigi aburânzi, crocanți.

Vanille

facebook.com/vanille

facebook.com/vanille

O patiserie micuță, situată la Botanica. Prăjiturile sunt gustoase. Atmosfera – rafinată, iar interior – confortabil.

Cataleya
cataleya

facebook.com/patiseria cataleya

facebook.com/patiseria cataleya

La Patiseria Cataleya găsești o varietate de gusturi şi senzaţii noi, îmbinate cu măiestrie. Cu siguranţă te vei îndrăgosti!