Peste 50 de companii și-au prezentat ofertele la Târgul de Cariere de la Chișinău (Foto)

Peste 50 de companii și-au prezentat ofertele la Târgul de Cariere de la Chișinău (Foto)

 

Pe 21 și 22 septembrie, la Palatul Național “Nicolae Sulac” s-a desfășurat cea de-a 14-a ediție a Târgului de Cariere Chișinău. Peste 50 de companii și organizații din Republica Moldova și-au prezentat ofertele în fața candidaților.

În cele două zile de eveniment au fost organizate interviuri la fața locului, iar participanții la târg au avut ocazia să interacționeze direct cu firme din domeniul IT, financiar-bancar, inginerie, limbi străine și comerț. Pentru prima dată, în cadrul acestei ediții, au participat și companii din domeniul farmaceutic. Orange, Kaufland, SCC Services, MobiasBancă, EY Moldova, Residence Hotels, Banca Națională a Moldovei, British American Tobacco, Stefanini, Moldova Agroindbank sau Bemol au oferit locuri de muncă atractive atât tinerilor aflați la începutul carierei, cât și celor cu experiență.

„La această ediție am remarcat o mai bună interacțiune între angajatori și candidați. Mulți dintre cei aflați în căutarea unui loc de muncă au venit cu CV-ul la eveniment, au discutat cu firmele, au participat la interviuri, iar unii dintre aceștia au plecat acasă angajați. Ne bucură să vedem că pe măsură ce Târgul de Cariere evoluează, oportunitățile devin din ce în ce mai ofertante pentru vizitatori, iar locurile de muncă sunt completate cu posturi atât din categoria entry-level, cât și nivel mediu sau avansat. A fost o ediție cu un număr record de companii, iar prezența firmelor din domeniul farmaceutic a arătat că evenimentul este într-o dezvoltare continuă. ”, a declarat Alina Agafiței, PR Manager Târgul de Cariere.

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din Republica Moldova și România, reunind sute de angajatori și mii de candidați. Evenimentul a demarat în anul 2006 și are loc de două ori pe an, în sezonul de primăvară și cel de toamnă.