Distribuie prietenilor:

„Pomul Vieții” sau „Cântec de leagăn”? Agenda spectacolele din zilele următoare la Teatrul Național „Mihai Eminescu” (Foto)

„Pomul Vieții” sau „Cântec de leagăn”? Agenda spectacolele din zilele următoare la Teatrul Național „Mihai Eminescu” (Foto)
Distribuie prietenilor:

Timpul petrecut la teatru este întotdeauna o alegere bună! Alege să mergi la Teatrul Național „Mihai Eminescu” pentru a vedea un spectacol deosebit. Iată care este repertoriul pentru perioada 11-17 decembrie!

12 decembrie, marți, 18.30 “O aventură tomnatică”: o incursiune in solită în universal casnic al zilelo rnoastre; comedie dulce-acrişoară, farsă cu subînţelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografiere necruţătoare a vieţii unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt …

13 decembrie, miercuri, 18.00 „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc.

15 decembrie, vineri, 18.00 „Cântec de leagăn” – o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, casa părintească.

16 decembrie, sâmbătă 18.00 Legendara  „Casă Mare”  de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova.

Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!

Primele rânduri din sală sunt rezervate protagoniștilor montărilor anterioare precum și spectatorilor de odinioară.

17 decembrie, duminică 18.00 „Amorul dănţuie şi feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea  se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

Sursa foto: Teatrul Național Mihai Eminescu

zvr
Cum ți s-a părut articolul?

ULTIMELE

zvr
Cum ți s-a părut articolul?