Premiera „Любовь побеждает”, la Filarmonica Națională- o colaborare artistică dintre artiștii din Moldova și Rusia (Foto)

Premiera „Любовь побеждает”, la Filarmonica Națională- o colaborare artistică dintre artiștii din Moldova și Rusia (Foto)

Sala Mare a Filarmonicii a fost gazda  premierei musicalului „Любовь побеждает”, pe 10 iunie, ora 18:00, pe motivele operei „Скупой” de Vasilii Pashkevici, compozitor al sec. XVIII.

Premiera a constituit încununarea muncii asidue a unui grup de tineri soliști din Republica Moldova –  soprana Ana Morari, soprana Anastasia Slobodeaniuc, mezzo-soprana Anastasia Ghimbovscaia, tenorul Daniel Șveț,  tenorul Viktar Navitski, care s-au aflat, pe parcursul a 10 zile, la Moscova, pentru montarea spectacolului și schimbul de experiență artistică. De asemenea, la premiera de la Chișinău, pe scenă a urcat și tenorul Dmitrii Seomkin din Federația Rusă.

Proiectul „Международная творческая лаборатория” a inclus colaborarea artistică a tinerilor cântăreți din Republica Moldova și Rusia, sub îndrumarea artiștilor consacrați (Mihail Muntean/Artist al Poporului, Svetlana Bivol/Maestru în Artă – din echipa Republicii Moldova).

Spectacolul din Sala Mare a Filarmonicii a fost format din premiera musicalului „Скупой” în prima parte a serii, iar în partea a doua – un program select ale celor mai cunoscute arii și piese ale musicalurilor spațiului muzical rus, cu participarea soliștilor din Republica Moldova și Federația Rusă, alături de orchestra simfonică a Filarmoncii Naționale și Maestrul Mihail Agafița.