Distribuie prietenilor:

Rapperul Kendrick Lamar a câștigat Premiul Pulitzer pentru muzică!

Rapperul Kendrick Lamar a  câștigat Premiul Pulitzer pentru muzică!
Distribuie prietenilor:

Kendrick Lamar a câștigat Premiul Pulitzer pentru muzică, luni, rapperul fiind primul artist care nu cântă muzică de jazz sau clasică care a luat acest premiu prestigios. Cântărețul de 30 de ani a câștigat premiul pentru albumul său “Damn”, care a primit și 5 Premii Grammy.

Surprinzător, anul acesta s-a mai rupt o barieră – pentru prima dată în istoria Premiilor Pulitzer, cel mai prestigios premiu pentru muzică a fost câștigat de un rapper! Kendrick Lamar însă nu este orice fel de rapper, muzica lui este un mix profund de hip-hop, cubinte vorbite, jazz, soul, funk, poezie și ritmuri africane. Artistul abordează atât teme sociale, dar are și piese de dragoste, iar stilul său inovativ l-a transformat într-unul dintre cei mai apreciați artiști ai generației sale.

Lamar a câștigat deja 5 trofee Grammy cu albumul Damn, iar la începutul acestei săptămâni a primit și cea mai înaltă distincție ce se oferă pentru excelență în jurnalism, realizări literare și compoziție muzicală – Premiul Pulitzer, juriul considerând că albumul său este ”o colecţie de cântece pline de măiestrie, unite prin autenticitatea colocvială şi dinamismul ritmului, ce oferă ilustraţii emoţionante şi captează complexitatea vieţii moderne afro-americane”.

 

Viva.ro

foto:hepta.ro

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?