Recomandare #evenimente.md: Începe weekendul cu cele mai tari evenimente din țară (Foto)

Recomandare #evenimente.md: Începe weekendul cu cele mai tari evenimente din țară (Foto)

Tu unde mergi în acest weekend? Noi ți-am pregătit o recomandare de evenimente pentru acest sfârșit de săptămână. Expoziții, concerte sau festivaluri – alegerea îți aparține! 

Vineri, 24 august 

Inaugurarea expoziției  „Eterna frumusețe a naturii”

În data de 24 august 2018, ora 15.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, va fi inaugurată expoziția cu genericul „Eterna frumusețe a naturii”, care este organizată cu prilejul aniversării a 27 ani ai Independenței Republicii Moldova.
În cadrul evenimentului vor fi expuse specii de plante, insecte, păsări și mamifere din colecțiile de științe ale naturii ale Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, care reprezintă biodiversitatea floristică și faunistică a Republicii Moldova. Expoziția va fi însoțită de fotografii, oferite de Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii (SPPN).
Un compartiment important în expoziție este acordat geologiei și paleontologiei Republicii Moldova, în cadrul căruia vor fi expuse piese unicale, găsite pe teritoriul țării.
Sunt etalate cele mai reprezentative exponate create la sf. sec. XIX – înc. sec. XX, de primul custode și preparator al muzeului, Franz Ostermann (1844-1905). Printre acestea pot fi admirate păsări acvatice (diverse specii de rațe, pescăruși, stârci, lebede etc.), păsări răpitoare (șoimi, ulii, acvile și vulturi), mamifere, dar și diorame și compoziții, care frapează ochiul prin frumusețea și naturalețea lor.
Va fi expusă și o variată colecție de mulaje de fructe, legume, struguri etc., piese în majoritatea lor preparate de Albina Ostermann (1866-1936), custode și muzeograf. De asemenea, o atenție aparte în cadrul expoziției se acordă colecției de semințe.
Expoziția va fi deschisă până la 11 noiembrie 2018.

Noaptea Filmelor sub Stele 5

Le gendarme de Saint-Tropez (1964)

Locație: Muzeul Național de Istorie
Ora: 20:30

Preț bilet: 20 lei

Sâmbătă, 25 august

EcoRun Orheiul Vechi 2018

Enigmaticul “Dragon de Aur”, te așteaptă să participi la legendarul EcoRun Orheiul Vechi!

O noapte petrecută cu muzică, la focul rugului, și un trail-run în jurul siluetei dragonului, prin Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi

Cele trei curse disponibile alergătorilor includ Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale și locuinței din piatră.

Înregistrările pot fi făcute urmând linkul http://runmoldova.com/ecorun-orheiul-vechi/inregistrare/
Regulamentul de participare la concurs îl găsiți aici http://runmoldova.com/ecorun-orheiul-vechi/regulament/

Expoziție de portrete Draw for Dogs 

Draw for Dogs este un proiect de caritate prin care noi, un grup de artiști din Republica Moldova, pe parcursul verii 2018 am creat portrete în schimbul donațiilor, care ulterior vor fi transferate spre 5 adăposturi de câini din țară.

Expoziția începe Duminica, 26 August, la ora 17:00 și va dura tot restul verii până pe 31 August.
17:00 – 21:00 zilnic.

Festivalul Cucuteni 2018 – Flacăra Măiestriei 

Duminică, 26 august 

ALEX VELEA|LOSKIN 26.08.2018 Last Sunday

Vino să petrecem împreună pe 26.08.2018, ultima zi de duminică din această vară, alături de ALEX VELEA și LOSKIN DMC BLACK STAR MAFIA (OFFICIAL DJ OF SCROODGEE).

Festivalul Național al Strugurelui, ediția  a VI-a

Administraţia raionului Cimişlia  vă invită să participaţi la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Național al Strugurelui, cel mai de amploare eveniment din Republica Moldova, dedicat producătorilor strugurilor pentru masă care se va desfășura în or. Cimișlia, pe data de 26 august 2018, cu începere de la ora 10:00.

Producătorii de struguri pentru masă din Moldava vor fi prezenți la Festival cu cele mai valoroase soiuri de struguri, produși pe podgoriile însorite ale plaiului moldav, care au calități dietetice și gustative deosebite. În cadrul evenimentului vor fi organizate expoziții și degustări a strugurilor, dar și un vast program artistic.

Seară de muzică și vin cu Moldovan National Youth Orchestra

„Castel Mimi” invită la o Seară de muzică și vin cu Moldovan National Youth Orchestra

26 AUGUST, 2018

Început: 18:00

Moldovan National Youth Orchestra este o orchestră fondată în 2011 de Andriano Marian și reunește tineri instrumentiști – talentați și responsabili – din Republica Moldova și România.

Program special cu hiturile muzicii pop:
Tony Renis – Quando, Quando
ABBA – Dancing Queen
Mark Ronson – Uptown Funk ft Bruno Mars
David Guetta – Dangerous
Zorba
Besame Mucho
Christina Aguilera – Fighter
Black Eyed Peas – Lets get it started
Earth, Wind and Fire – Boogie Wonderland
Niko Vertis – Thelo na mie nioses
Frozen ș.a.
Seara de muzică și vin la Castel Mimi cu Moldovan National Youth Orchestra are loc, în stil picnic, duminică, 26 august 2018.
Interpreți:
• Alexandru Manciu
• Cristina Pintilie
• Elena Javelea
• Victor Balan
• Stela Boțan
Petrece vara cu stil, la Castel Mimi.
Preț bilet: 250 lei

Bilete online: Fest.md >>> https://goo.gl/99iAVd

Minți primejdioase 

După ce o pandemie ucide majoritatea copiilor și adolescenților din America, cei 2% care au supraviețuit dezvoltă diverse superputeri.

Filmul va fi rulat în perioada 24-26 august, Cinematograful Patria.

Mommy’s Happy Hour

Eveniment de socializare dedicat femeilor care vor să petreacă timpul frumos. Detalii despre eveniment urmăriția pe pagina de Facebook.

Workshop de Ceramică pentru adulți 

Pe data de 26 august, la ZARD ART LAB, va avea loc un workshop de modelare a argilei. La acest eveniment vom crea <<Încălțăminte>>.
Lucrul cu argila este o activitate mai mult decât relaxantă, este artistică, terapeutică și pur și simplu distractivă.
Echipa va oferi materialele de lucru și uneltele. Prin urmare este nevoie doar de prezența Dvs. și de o bună dispoziție.
Mai multă informație despre eveniment găsiți aici.

De vorbă cu Emma 

Teatrul „Geneza Art” te invită la spectacolul DE VORBĂ CU EMMA, după texte de Vitali Cipileaga cu accente din piesa „Pescărușul” de A. P. Cehov.
Versiune scenică și regie: Daniela Burlaca

„Fie că ești femeie sau bărbat și cauți calea spre inima persoanei iubite, Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt UN TOT ÎNTREG.”
Nu căuta fericirea undeva departe, ea nu este un pescăruș, iar tu nu ești o întindere de ape.
„Lucrurile frumoase nu se găsesc, ele se întâmplă”.

Prețul biletelor: 120 de lei.
Le puteți comanda de pe iTicket.