Recomandare #evenimente.md: Un weekend perfect începe cu cele mai tari evenimente (Foto)

Recomandare #evenimente.md: Un weekend perfect începe cu cele mai tari evenimente (Foto)

Știi care este rețeta unui weekend perfect? O poți face tu cu ajutorul evenimentelor din oraș și nu doar, la care să mergi împreună cu prietenii. Spectacole de teatru, filme la cinema, târguri sau să te bucuri de muzică live într-o ambianță plăcută – alegerea îți aparține!

Iată care sunt evenimentele acestui weekend!

Vineri, 17 august

Film Adrift – În voia sorții, Cinematograful Patria

Adrift (2018) se bazează pe adevărata poveste a doi marinari pasionați care au pornit într-o călătorie peste ocean în 1983. Tami Oldham și Richard Sharp nu au anticipat că vor naviga direct către unul dintre cele mai catastrofale uragane din istoria înregistrată. În urma furtunii, Tami se trezește din starea de inconștiență găsindu-l pe Richard grav rănit și barca lor în ruine, fără mijloace de comunicare.

*Filmul va fi rulat zilnic, în perioada 17-22 august

MAMMA MIA! 2, Cinema Patria

În noua comedie muzicală îi vom revedea pe Meryl Streep (Donna), Julie Walters (Rosie), Christine Baranski (Tanya), Amanda Seyfried (Sophie ), Dominic Cooper (Sky), precum și pe Pierce Brosnan (Sam), Stellan Skarsgård (Bill) Colin Firth (Harry), cei trei posibili tați ai lui Sophie.

Filmul este rulat zilnic, în perioada 17 august- 5 septembrie*

Sâmbătă, 18 august

August MUSIC Fest

Vara aceasta merită să petreci la maxim alături de Centrul ARTICO – proiectul Cariera Mea, în cadrul unui eveniment inedit, „August MUSIC Fest”.
Scopul acțiunii este de evidențiere și promovare a tinerele talente dar și de încurajare a participanților în urmarea unei cariere în industria muzicală.
În scenă sunt invitați să evolueze tineri care doresc să-și demonstreze talentul unui public prietenos și capabil de feedback.

Labirint

”Labirint” – o comedie despre relații umane exprimate prin iubire, prietenie, dar și instincte carnale, doar că aceste relații se ciocnesc cap în cap.

În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, unul dintre cei mai în vogă dramaturgi şi scenarişti americani, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile personajului TY, poet și profesor universitar, ce reinterpretează mitul unui Don Juan modern, fascinat de varietatea personalităților feminine. Eroul se trezește implicat în trei scenarii, ușor absurde: reușește să lase gravide trei femei: Jen – prietena sa oficială, Maureen – vecina sa și Becca – studenta sa. Pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, TY realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc și de a-i împăca pe toţi cei afectaţi de momentul său de rătăcire.

SPECTACOL ÎN 2 DISTRIBUȚII:
TY – Iurie Gologan / Cristian Perepeliuc
Seth – Nicu Țurcanu / Mihai Bordian
Jen – Ana-Sia Carauș / Victoria Țurcanu
Maureen – Dana Ciobanu
Becca – Mariana Bratu
Franny – Ina Colbasiuc

Începutul: 19:00

Bilete pe iTicket.md

*Spectacolul va fi pus în scenă și duminică, 19 august, ora: 19:00

La La Play Yes, She Can!

Mergem în satul Holercani, Dubăsari să promovăm egalitatea de gen alături de Fanfara de Fete. Concertul va avea loc în centrul satului cu începere de la 19.00.

Workshop de Floristică

Vrei sa te simți o adevărată zână de pădure?
Împletește o coroniță din plante vii. Accesoriile din flori vii sunt în vogă vara aceasta, nimic nu-ți poate marca frumusețea ca florile vii. Coronița din flori este un simbol de o deosebită profunzime. Te invităm la un workshop floristic să simți magia împletitului.
Vei cunoaște secretele acestei arte și vei încerca să faci un propriu obiect floristic din materiale simple si naturale.
Această coroniță sau brățara înca cateva zile te vor bucura.
Durata: 2 ore
+ 16 și Adulți
Preț: 300 MDL

Galeria de Artă Modernă 

Vino să vezi o adevărată comoară, ascunsă chiar în centrul Chișinăului. Descoperă o colecție de lucrări originale și unice care sfidează așteptările și concepțiile despre Arta Modernă din Republica Moldova și nu doar.
La Andrei Mudrea Gallery ai ocazia să te delectezi cu o expoziție excepțională și plină de inspirație și culori!
Descoperă enigma din spatele fiecarui tablou. Vino să vezi cum obiecte obișnuite capătă o nouă identitate și o nouă viață în mâinile artistului Mudrea Andrei.
Artistul Andrei Mudrea este Maestru Emerit în Arte Plastice și unul dintre cei mai originali și cunoscuți artiști plastici din Moldova. Lucrările sale au ajuns peste tot, în lume și fac parte atât din colecții publice cât și private.
Expoziția se desfășoară în incinta Atelierului de Creație a artistului și se află în curtea interioară din strada Columna 106 (poartă galbenă).

Expoziția este deschisă pe 18-19 august.

Fruit Fest Moldova

Vino să te delectezi cu fructe de calitate, care o fac mândră pe Mama Natură; cu aroma de zămoz, cu deliciul vizual al pomușoarelor, cu gustoșenia strugurilor de august care-ți amintesc de vacanța la țară și câte și mai câte! Vei cunoaște producători locali, asociații și oameni minunați care îți vor povesti de ce mâncatul fructelor e sănătate curată. Și nu în ultimul rând, te așteaptă o porție zdravănă de distracție. Căci ce poate fi mai dulce decât o zi de vară cu prietenii, înconjurați de fructe una și una?
Cei mici sunt și ei bineveniți și nu-i vom lăsa se plictisească! Pe parcursul evenimentului, copiii vor avea parte de activități distractive care vor trezi pofta de joacă și în noi, ”oamenii mari”

Unde: Parcul UTM

Când: 11:00

Duminică, 19 august

Picnic cu au GUST – Yardsale

PICNIC au GUST este un picnic urban cu gust!
Este despre burgeri suculenți, legume proaspete, limonade și sangria rece. Este despre descălțarea sandalelor, tolănire pe iarbă, lansarea visurilor către cer și multe zâmbete adresate soarelui.
Este despre împletirea coronițelor din flori de câmp, badminton și prinderea vântului în păr. Este despre fotografii cu familia și bârfe cu prietenii. Este despre un sentiment lipsit de griji și vară veșnică.
Dorim să vă oferim toate acestea la Yard Sale, ediția PICNIC au GUST, chiar în mijlocul agitației urbane! Mâncăruri și băuturi de la cele mai faine restaurante și cei mai buni bucătari, expoziții și ateliere de creație, desene pentru copii, jocuri active și relaxare pe beanbags, cortul cu secrete pentru fete și zona cu bere pentru băieți, dansuri și muzică plăcută.
Și desigur, cel mai mare iarmaroc cu daruri originale pentru toți și fiecare!

Locație: Moldova Film
Adresa: șos. Hîncești, 61
Începutul la ora 13:00-până se lasă întunericul
Intrarea: 50 MDL
Copiii pana la 10 ani – gratis.

La La Play Cetatea Tighina 

La La Play revine cu un concert de muzică clasică open air în edificiul legendar – Cetatea Tighina, construit în secolul XV. Pe scenă vor evolua 12 tineri muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, promovând prin artă încrederea și înțelegerea reciprocă. Ediția 2018 „La La Play” va încununa prezența în 4 cetăți istorice din Moldova și România. Evenimentul va începe la ora 17.00 și va dura până la ora 21.00. Pe lângă concert, organizatorii pregătesc pentru vizitatori animatori, expoziții gastronomice, expoziții de meșteșuguri, plimbări pe cai, etc.

Preț bilet: 60 lei pentru maturi și 30 lei pentru copii.

Bilete online: mticket.md

Bilete fizice: la intrarea în cetate (se acceptă MDL)

Workshop pictură pe sticlă

Acest workshop este pentru cei pasionați de vizionarea soarelui prin frumoasele vitralii, pentru cei care colectează elemente din sticlă și doresc să învețe cum să-și creeze propria pace a artei folosindu-le.
Împărțim cu voi pasiunea noastră de pictura de sticlă! Veniți și obțineți această experiență în timpul atelierului de 3 ore.
Veți învăța tehnici de bază și veți pleca cu piese de artă originale superbe!
Nu este necesară nicio experiență anterioară. Prețul workshopului este de 400 MDL și include toate materialele și instrumentele.

Începutul: 10:00

Orășelul siguranței Skoda

ŠKODA Moldova, Inspectoratul Național de Patrulare al IGP vă invită, pe 19 august 2018, între orele 10:00 și 15:00, în Piața Marii Adunări Naționale, toate familiile care doresc să participe la evenimentul, privind siguranța la trafic, “ORĂȘELUL SIGURANȚEI ŠKODA”.

Dana Rogovski Acoustic Evening

Duminică seara, o vom asculta pe superba Dana Rogovski într-un recital acustic acompaniată de Mihăiță Chiriac la chitară, pe terasă la Uptown cafe.

Mai multă informație urmăriți pe pagina evenimentului.