Distribuie prietenilor:

Recomandare Evenimente.md: Unde poți petrece un weekend de neuitat (Foto)

Recomandare Evenimente.md: Unde poți petrece un weekend de neuitat (Foto)
Distribuie prietenilor:

Weekend-ul acesta poate fi cu adevărat magic! Tot ce trebuie să faci este să găsești un eveniment pe potrivă și să ieși din casă. Noi venim cu o recomandare de evenimente care au loc în acest sfârșit de săptămână.

Christmas Fashion Bazaar

În ajunul sărbătorilor de iarnă, bradurile ,,DIN INIMĂ” au dezghețat prețurile la maxim! În acest weekend feeric va ninge cu oferte promoționale magice, pe care nu ai cum să le ratezi în această iarnă!
Brandurile „DIN INIMĂ”:
-Julia Allert
-Sekana
-Georgette
-Vitalie Burlacu
-Ana Popova
-Premiera Dona
-Creme Brulee
îți pun la dispoziție cele mai noi oferte promoționale și reduceri de până la 70%, iar cei care care vor achiziționa articole vestimentare vor avea posibilitatea de a participa la tombola serii.

În cadrul pop-up shop-ului, linia vestimentară a brandurilor autohtone se remarcă prin versalitate și eleganță, cuprinzând atât piese vestimentare pentru un look casual, hanorace tematice, accesorii, dar și piese îndrăznețe, care pot scoate în evidență o ținută clasică.
Vă așteaptă o atmosferă relaxantă, alături de consulțanți drăguți cu care ve-ți putea face alegerea perfectă pentru cadoul perfect.

Evenimentul va avea loc la 17 decembrie, între orele 10:00-17:00, Restaurantul „Teatrum”, orașul Chișinău.

Poveste de Crăciun la Castel Mimi

Castel Mimi vă invită în lumea basmelor, începând cu 10 decembrie. Veniți să aprindeți luminițele de Crăciun, într-un decor de poveste, așa cum nu s-a mai văzut până-acum! Vino la:

• Izvar și ciocolată caldă
• Gastronomie (desigur și bucate tradiționale)
• Iarmaroc de cadouri și suvenire
• Colinde și melodii de Crăciun
• Plimbări în curtea încăpătoare
• Atmosferă de basm

În straie de sărbătoare, Castel Mimi e locul perfect pentru a petrece timpul cu familia în aer liber, iar — dacă înghețați — aveți unde vă încălzi! Magia sărbătorilor începe la Castel Mimi: ia-ți familia și prietenii și hai să colindăm împreună!

Preț bilet pentru o persoană: 100 lei.
*Copiii până la 14 ani, însoți de adulți, au acces gratuit.

Pachet de familie (2 adulți și 2 copii): 350 lei (include 2 pahare de izvar, 2 băuturi calde pentru copii și 4 cârnăciori).

Vânzarea biletelor:
La intrarea în Castel Mimi
La recepția Jolly Alon Hotel & Business Center
La standul Castel Mimi de la Târgul de Crăciun din Chișinău

Târgul Național al Covorului Covorul Dorului, ediția a IV-a 

Duminică, 17 decembrie 2017, orele 11:00-16:00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, la Târgul Național al Covorului cu genericul „COVORUL DORULUI”, ediția a IV-a.

Evenimentul are loc în contextul înscrierii la 1 decembrie 2016 a elementului „Tehnici tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova” în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității, UNESCO. Scopul ediției actuale a Târgului Național al Covorului este valorificarea covorului autentic românesc și ale etniilor conlocuitoare din republică, cunoașterea motivelor și simbolurilor de bază ale covoarelor, precum și familiarizarea cu tradițiile și obiceiurile de iarnă ale locuitorilor Republicii Moldova. Colindatul de ceată bărbătească, element înscris în patrimoniul universal în anul 2013, va fi momentul cheie al programului artistic.

Târgul Național al Covorului, ediția a IV-a, este alcătuit din trei componente de bază:

1) Covorul Tradiţie:
Expoziţia centrului de meșteșuguri Arta rustică din s. Clișova Nouă, r-l Orhei, condus de Doamna Ecaterina Popescu. Expoziția cuprinde scoarţe basarabene din colecţia muzeului Centrului, precum și expoziţia cu vânzare ale covoarelor realizate după modele de scoarţe vechi pentru a asigura continuitate tradiţiei ţesutului;
Expoziția de covoare din patrimoniul muzeului Casa Părintească din s. Palanca r-l Călărași – păstrătorul și promotorul tehnicii Covorului în bumbi;

2) Covorul Contemporaneitate – expoziţia covoarelor produse de către Covoare Ungheni și SA Floare Carpet – seria bazată pe cromaticul şi stilistica covorului tradiţional;

3) Covorul Prieten – expoziția covoarelor din colecții publice și private ale reprezentanților grupurilor etnice din Republica Moldova: ucraineni, găgăuzi, bulgari, polonezi.

Evenimentul va fi completat de programul artistic în care vor evolua colective profesioniste și formații artistice de amatori din diferite raioane ale republicii: formația Fluieraș cu soliștii Nicolae Glib, Nătălița Munteanu, Cornelia Ștefăneț, formațiile Romanița, Haiducii s. Meleșeni, r-l Călărași; Ciobănași de la miori, or. Edineț; Oleandra s. Țipala r-l Ialoveni; ansamblurile Radoliubie și Cadînja, Polonezii Bugeacului, Corul popular din Tvardița și alții.

Pe durata evenimentului vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie, să procure cadouri celor dragi de la Iarmarocul meșterilor populari din cadrul Târgului de Crăciun, dar şi să savureze diversitatea bucătăriei tradiţionale.

Moderatori: Lili Lozan și Eugen Bulgaru.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Târgul Family Winter Gifts, ediția a II-a

Revine ediție a doua a Târgului „Family Winter Gifts”.
Aici vor fi expuse doar lucruri de IARNA pentru întreaga FAMILIE. Cadouri, lucrări Hand-Made, accesorii, haine și tot ce pate fi primit cadou.
Prioritate vor avea fetele cu lucrări hand-made, cadouri și lucruri noi, așa cred că ne va fi alegerea mai frumoasa. Vom avea și un perimetru separat și pentru fetele care sunt dornice să vină să își expună haine și accesorii pentru întreaga familie. Doar că atenție:
– Doar lucruri de iarna, de dorit lucruri noi, sau din cele care au o stare perfectă și pot fi expuse  cadou.

Târgul va avea loc pe data de 17 Decembrie, duminică, între orele 10:00-16:00, iar ca locație va fi  Golden Lion, Green Hall( sala mare) adresa bd. Moscova 17/3.

Pentru cumpărători intrarea este GRATUITĂ.

Vernisajul Vinului- Vinul unei nopți de iarnă

Pregătiți-vă pentru cel mai mare și deosebit bal mascat al anului – „Vinul unei nopți de iarnă”, Vernisajul Vinului.

Într-o atmosferă de mister, masca va fi un dress-code obligatoriu pentru fiecare oaspete dornic să descopere subtilitățile și profunzimea Vinului Moldovei. Somelieri celebri invitați vor contura eleganța și rafinamentul evenimentului, care își propune să promoveze un nou concept de cultură a vinului de calitate, precum și de formare a conștiinței unui consum moderat și responsabil al vinului.

Vernisajul Vinului, ediția a XIII-a, se va desfășura în data de 15 decembrie, ora 18.00, la Palatul Republicii din Chișinău, fiind parte a campaniei de iarnă „Vinul Moldovei – Arta Asamblajului”, realizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Dress-code: mască și mister
„Costumat” de bal mascat, evenimentul propune o paletă largă de activități, în atmosfera creată de ritmurile trupei Nicorasong și ale ansamblului folcloric „Crenguță de Iederă”.️🎶

Experiență senzorială
Odată puse măștile, participanții vor fi invitați să se lase ghidați de simțuri. În premieră, butoaie speciale cu arome vor oferi pasionaților de vinuri o experiență multisenzorială inedită, și anume: să afle cum se formează melanjul elegant din note de pere, vanilie, caise, cireșe, unt, cola, căpșune, lămâie, tutun etc., regăsite în gustul și aromele Vinului Moldovei.

Vinuri de senzație
Vizitatorii vor savura vinuri pe bază de soiuri locale, dintr-o colecție formată de 40 de companii vitivinicole reunite sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Degustările de vinuri vor fi ghidate de „Cel mai bun somelier din Europa în 2017”, Raimonds Tomsons, membru al Asociației Somelierilor din Lituania.  Invitatul de onoare al Vernisajului Vinului va oferi sfaturi prețioase alături de alți profesioniști.

Spectacolul de iarnă al Vinului Moldovei va oferi publicului și posibilitatea de a savura o selecție specială a celor mai bune asamblaje din vinuri produse din soiuri autohtone. Acestea vor fi elaborate de expertul internațional Andreas Larsson, unul dintre cei mai influenți somelieri la nivel global, desemnat „Cel mai bun somelier din lume al anului 2007” – invitat special al campaniei de iarnă „Vinul Moldovei – Arta Asamblajului”.

Prețul biletului – 300 de lei.

Maratonul de Crăciun 2017
 Maratonul de Crăciun – o cursă costumată pentru întreaga familie, ce trece prin străzile centrale ale Chișinăului.
Distanta magică de 3 km, în care nimeni nu va fi lăsat fără cadouri. În 2017, cursa de carnaval va începe la ora 12:00 pe strada principală a capitalei. 1000 de alergători vor participa la eveniment și vor încerca să strângă cât mai multe cadouri de la partenerii evenimentului. Cel mai important este să poată duce sacii grei, plini de daruri.

Ksenya Nikora & Nikorason’g

17 decembrie 2017, ora 19:00 /Sala Mare a Filarmonicii Naționale Serhei Lunchevici

Concert live

COME TOGETHER

Invitați speciali:

MC Mike, Valeriu Moruz, Roman zEs, Serj Kuzenkoff, Paradis-Quartet

Pentru detalii, accesați – https://www.facebook.com/nikorasong/

17 decembrie, ora 18:30, Chirița în Provincie la Teatrul Național Eugene Ionesco

Comedia ,,Chirița în provincie” va face spectatorii să râdă pe cinste și să uite de problemele cotidiene, iar pentru a transpune în atmosfera vremii, la sfârșitul spectacolului publicul va avea posibilitatea să guste din plăcinte și să savureze vin domnesc.

16 decembrie, ora 18:30, Arta Convețuirii la Teatrul Național Eugene Ionesco

,,Arta conviețuirii” este un spectacol montat după piesa ,,Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza. Subiectul central este frustrarea vieții de cuplu. Toate nemulțumirile conviețuirii ies la suprafață atunci când cuplul Reille încearcă să clarifice situația în care băiatul acestora i-a lăsat fără dinții din față pe Bruno Vallon. Această comedie vă va face să uitați de probleme și să învățați ce trebuie evitat într-o conviețuire frumoasă.

 

zvr
Cum ți s-a părut articolul?

ULTIMELE

zvr
Cum ți s-a părut articolul?