Recomandări naturiste pentru combaterea celulitei: frunzele de mesteacăn îți sunt de ajutor (Foto)

Recomandări naturiste pentru combaterea celulitei: frunzele de mesteacăn îți sunt de ajutor (Foto)

Compuşii conţinuţi în frunzele de mesteacăn măresc diureza şi diminuează edemele, ajutând astfel în tratamentul anticelulitic.
Frunzele de mesteacăn acţionează în urolitiaze renale, în afecţiunile bacteriene şi inflamatorii ale căilor urinare inferioare, altele decât cele de retenţie hidrică subcutanată, potrivit „Ghidului plantelor medicinale şi aromatice“, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.

Extractele apoase, fluide, uscate sau hidroalcoolice au proprietăţi diuretice fiind recomandate în special la cardiorenali, diminuând edemele, reucând albuminuria şi calmând dificultăţile respiratorii. Pentru acţiunea antidiuretică şi antiedematoasă se recomandă în celulite. Au acţiune coleretică – stimulează seceriile biliare – şi bacteriostatică asupra Stafilococului auriu şi alb şi asupra Bacilului anthracis – cel care provoacă antraxul.

Se prepară sub formă de infuzie din două linguriţe la o cană cu apă. Când temperatura infuziei a ajuns la 40 de grade Celsius se neutralizează cu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. După 6 ore, se filtrează şi se beau 2-3 căni pe zi. Nu are contraindicaţii.

 Sursa: adevarul.ro