Recomandările #evenimente.md: Ce mai citim în ultima lună de vară (Foto)

Recomandările #evenimente.md: Ce mai citim în ultima lună de vară (Foto)

Fie că mergi într-o vacanță mai îndepărtată sau rămâi acasă, de nelipsit trebuie să fie o carte bună pe care să o savurezi în momentele de liniște. Noi ți-am pregătit o recomandare de 7 cărți ce îți vor garanta lecturi răvășitoare pentru serile magnifice de august.

Iubindu-l pe Pablo, Urandu-l pe Escobar

Această carte este o pasionantă poveste de dragoste transformată într-o cronică a ororilor și a rușinii. În paginile sale este descrisă evoluția uneia dintre mințile criminale cele mai sinistre ale timpului nostru: capacitatea sa de a semăna teroare și de a genera corupție, legăturile dintre afacerile sale ilicite și diverși șefi ai statului, asasinatele cărora le-au căzut victime candidați la prezidentiale si razboiul in care a impins o tara intreaga. Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar este si unica marturisire intima despre legendarul baron al drogurilor, plina de stralucire si de spirit de supravietuire, fara a fi lipsita de umor. Virginia Vallejo ne spune aceasta poveste asa cum nimeni altcineva nu ar fi putut-o face.

Cartea poate fi procurată aici.

Edna O’Brien, Fetele de la țară

Edna O’Brien a scris o carte îndrăzneață, o carte care chiar a fost interzisă în Irlanda imediat după apariție, în anii ’60, pentru felul în care abordează subiecte-tabu legate de sexualitate și societate. Fetele de la țară pune sub lupă viețile femeilor, de la zilele vesele din tinerețe la atmosfera rece de la maturitate, de la speranță la disperare. Romanul le are în prim-plan pe Kate și Baba, două femei care își părăsesc satul natal în anii de după Al Doilea Război Mondial și pleacă la Dublin, în căutarea iubirii.

Susan Cain, Quiet

Cel puțin o treime dintre persoanele pe care le cunoaștem sunt introvertite – preferă să asculte, în loc să vorbească; inovează și creează, dar nu le place să se autopromoveze; se descurcă mai bine să lucreze de unii singuri, decât în echipă. Introvertiților ca Rosa Parks, Chopin, dr. Seuss, Steve Wozniak le datorăm multe dintre marile contribuții la progresul societății. În Quiet, Susan Cain susține că introvertiții sunt extrem de subapreciați și ne arată cât de mult avem de pierdut din această cauză.

Cartea poate fi cumpărată aici.

Jojo Moyes, Eu, și totuși alta

Lou Clark se întoarce în noul roman de succes al lui Jojo Moyes, Eu, și totuși alta, continuarea bestsellerurilor Înainte să te cunosc și După ce te-am pierdut. Lou Clark știe o mulțime de lucruri. Știe câți kilometri sunt între noua ei casa din New York și noul ei iubit Sam din Londra. Știe că angajatorul ei e un om bun și că soția lui păstreaza un secret față de el. Ceea ce Lou nu știe este că e pe cale să întâlnească pe cineva care îi va da toata viața peste cap. Pentru ca Josh îi va reaminti de un barbat pe care l-a cunoscut cândva, iar asta o va face să sufere. Poate că Lou nu va ști ce să facă în continuare, dar indiferent ce alegere va face, asta îi va schimba cu totul viața.

Cartea poate fi cumpărată aici.

Yuval Noah Harari, Sapiens. Scurta istorie a omenirii

Acum 100.000 de ani, pe pamânt existau cel puțin șase specii de oameni. Astăzi există una singură: noi, Homo sapiens. Ce s-a întâmplat cu celelalte? Și cum am ajuns să fim stăpânii planetei? La aceste întrebări vei găsi răspunsuri, lecturând cartea.

„Interesantă și provocatoare… Ne ajută să înțelegem de cât de puțin timp suntem pe acest pamânt, de cât de puțin timp există lucruri ca agricultura sau știința si de ce este bine să nu le luam ca pe ceva de la sine înțeles.” (Barack Obama)

Cartea poate fi cumpărată aici.

Dinah Jefferies, Fiica negustorului de mătase

Nicole, o fată de optesprezece ani, pe jumătate vietnameză, pe jumătate franțuzoaică, a trăit toată viața în umbra surorii sale mai mari, Sylvie. După moartea mamei, Sylvie preia controlul întregii afaceri cu mătase a familiei, în vreme ce Nicole primește în grijă un magazin de mătase abandonat din cartierul vietnamez din Hanoi.
Dar toată zona e plină de militari rebeli care luptă împotriva ocupației franceze. Pentru prima dată, Nicole înfruntă și ea corupția regimului colonial, iar implicarea propriei familii îi frânge inima.
Dar în cine poate avea încredere, într-o lume în care nimeni nu e ceea ce pare?

Cartea poate fi procurată aici.

Christie Watson, Acolo unde femeile sunt regi

Cartea lui Christie Watson vorbește despre iubirea maternă în cele mai felurite reprezentări ale sale, dar prezintă și lumea exotică a Nigeriei, cu senzațiile, culorile și mirosurile care o definesc.

“Watson zugrăvește portretul unei lumi sfâșiate de conflicte legate de credință, rasă sau apartenență la o categorie socială. Cartea devine tot mai convingătoare și adesea, în mod neașteptat, capătă accente comice pe măsură ce personajele pline de viață insuflă umor și autenticitate unei povesti pe alocuri teribil de dureroase.” – New York Times Book Review.

Cartea poate fi procurată aici.

 

Foto: Pinterest