Repertoriul spectacolelor Teatrului Național „Mihai Eminescu” în perioada 4-10 iunie (Foto)

Repertoriul spectacolelor Teatrului Național „Mihai Eminescu” în perioada 4-10 iunie (Foto)

Teatrul Național Mihai Eminescu și în sezonul estival așteaptă spectactorii la piesele teatrale care se pun în scenă. Pentru perioada 4-10 iunie te poți delecta cu spectacole pentru toate gusturile.

Repertoriul desfășurat:

Vineri, 8 iunie, 18.00 „Casa Zoikăi” (16+)

În varianta inițială, Bulgakov vedea piesa ca pe: “o bufonadă tragică prezentând, pe sub măști, câteva personaje create de NEP.” O comedie virtuoasă și mistică; personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realitățile crude. Deși piesa are aproape un secol (fiind scrisă în anii ‘20), montarea vizionarului Vitalie Drucec ne arată că e actuală și astăzi, când corupția, protecționismul și crima ne stăpânesc viețile împingându-ne spre exod…

Sâmbătă, 9 iunie, 18.00 FAMILIA TOT

Invităm iubitorii de teatru să se lase cuceriți de un spectacol deosebit, pus în scenă printr-o comedie cu accente dramatice, unde în rol principal îi veți regăsi pe un poștaș căruia îi place să mai joace corespondeța, un maior care se crede detectiv și o simpatică, răbdătoare familie.

Duminică, 10 iunie,18.00 Aveţi ceva de declarat?

Doar bună dispoziţie, bucuria de a trăi. Și de a juca de dragul spectatorului fidel!

Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoţie, energie și forţă imaginativă. “Puricele în ureche” scris de genialul comediograf francez George Feydeau poposește pe scena noastră în timpuri nu prea vesele: un motiv în plus să nu ratăm spectacolul.

Să ne copleșească iureșul de muzică, situaţii haioase și quiproquo-uri voioase, încântătoare cum n-a văzut Parisul!

Sursa foto: tnme.md