Revenire acasă cu gust DiVin

Revenire acasă cu gust DiVin

Turiștii străini și cetățenii care se întorc în țară între 28 septembrie - 1 octombrie, în ajunul Zilei Naționale a Vinului, vor avea parte de o primire deosebită la Aeroportul Internațional Chișinău.

Revenirea acasă a cetățenilor noștri are un gust divin, cu aromă de vin.

Oficiul Național al Viei și Vinului și compania „Avia Invest” vor întâmpina oaspeții cu surprize tematice: sticle promoționale de vin Fetească Neagră cu logo-ul „Wine of Moldova” și mesajul „Bine ați venit în Moldova!”.

IMG_9896

Această acțiune este realizată cu ocazia Zilei Naționale a Vinului. Astfel, pe lângă cadourile oferite, celor care ajung acasă li  se oferă și pliante informative despre sărbătoare și tururile vinicole organizate în această perioadă, precum și invitația de a participa la spectacolul cultural din inima capitalei.

IMG_9899

Vladimir Grosu, vicedirectorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului: „Ne-am propus să întâmpinăm oaspeții  cu un simbol al țării – sticle miniaturale de vin bun, produs dintr-un soi indigen, care să le trezească curiozitatea pentru tradițiile vinificației din Republica Moldova. Mai mult decât atât, în acest mod îi invităm să participe la cea mai mare sărbătoare a tradițiilor, Ziua Națională a Vinului, ocazia perfectă pentru a descoperi legendele Vinului Moldovei, dar și oamenii, care sunt sufletul vinului.”

aeroport

În zona „Sosiri” a Aeroportului Internațional Chișinău a fost amenajată o zonă specială cu decor în stil tradițional, unde promoterii îmbrăcați în costume naționale vor distribui cele circa 6000 de sticle promoționale cu vin și 4000 de pliante informative. De asemenea, pe parcursul celor 4 zile ale campaniei, ei vor oferi călătorilor toate informațiile neceare despre activitățile prilejuite de sărbătoarea națională, desfășurate în capitală și la vinăriile din toată țara.

Petru Jardan, directorul general „Avia Invest”: „Vinul este un simbol naţional şi ne bucurăm că aici, pe Aeroportul International Chișinău putem să promovăm brandul de țară – Wine of Moldova, în rîndul conaționalilor noștri dar și a turiștilor. Compania Avia Invest este întotdeauna deschisă pentru promovarea imaginii Moldovei și se bucură de parteneriatul de succces cu Oficiul Național a Viei și Vinului ”.

aeroport4

Ziua Națională a Vinului va fi marcată pe 1-2 octombrie 2016, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. Ediția a XV-a aniversară, cu genericul „Omul – Sufletul Vinului”, se va desfășura sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie” și își propune să descopere legendele legate de vinul moldovenesc și tradițiile milenare de vinificație ale poporului nostru. Sărbătoarea naţională este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din Moldova și partenerul strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.