S-a dat start concursului „Văcuța caută căsuță”! 10 văcuțe urmează să ajungă la noii stăpâni (Foto)

S-a dat start concursului „Văcuța caută căsuță”! 10 văcuțe urmează să ajungă la noii stăpâni (Foto)

La 1 iunie 2017, în scuarul Catedralei (în apropierea Arcului de Triumf), s-a desfășurat a doua ediție a Festivalului Văcuțelor 2017. Scopul evenimentului a fost crearea unei simbioze dintre tradiție, artă și laptele natural moldovenesc. Acum fiecare dintre cele 10 văcuțe pictate este în căutarea unei căsuțe.

img_1782

După Festivalul Văcuțelor din acest an, văcuțele pictate au fost expuse în centrul Capitalei, iar ulterior și în alte sectoare ale Chișinăului, bucurând privirile locuitorilor. Una dintre cele 10 văcuțe, „Cuconița”, este amplasată în fața Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, unde doritorii pot face poze cu aceasta. Actualmente, celelalte nouă văcuțe își caută o căsuță.

În acest context, a fost lansat concursul „Văcuța caută căsuță”. Viitoarele locații care vor găzdui văcuțele trebuie să corespundă următoarelor criterii:

– Reprezentativă pentru Republica Moldova;

– Popularitate în rândul locuitorilor și a turiștilor;

– Siguranță atât pe perioada zilei, cât și pe perioada nopții.

Astfel, dacă doriți ca o văcuță să decoreze locația dumneavoastră și aceasta corespunde tuturor rigorilor, completați formularul:  https://goo.gl/forms/bOfsR0dSaAQ2WFhg2, iar echipa noastră vă va contacta pentru a discuta detalii.

Menționăm că în Republica Moldova Festivalul Văcuțelor este organizat de compania LAPMOL, lider în industria produselor lactate din materie primă naturală.

Motivele reflectate de pictori în cadrul Festivalului Văcuțelor 2017

  • „Un mozaic din picturi viu colorate, strâns împletite cu istoria plaiului nostru, pline de viață și folclor” au fost prezentate de Antonina Guretskaya.
  • „Motive din basmele populare românești, din portul național și pământul roditor al țării noastre” redate în lucrarea pictoriței Parascheva Matciac.
  • „Cele mai bune livezi de mere moldovenești” au prins viață pe macheta pictorului Serghei Tiseev.
  • „Flori pictate în stil flamand, care simbolizează bogăția pământului moldav și sufletul poporului nostru” a zugrăvit pictorița Tatiana Razincov.
  • Pictorul Marat Guțu a folosit la baza lucrării sale elemente distincte ale covorului tradițional moldovenesc.
  • „Pasărea ca simbol al libertății și fericirii, pictată în motive tradiționale moldovenești” a fost reprezentată în opera Oxanei Diaconu-Catan.
  • Natalia Nîș a reprezentat pe văcuță satul moldovenesc în plină vară.
  • Elementele de bază, în lucrarea Catrinei Bespaliuc, sunt spicul de grâu și ornamentele naționale.
  • „Tradițiile, câmpiile în floare și copilăria” – ideea principală a pictorului Elena Bideac.
  • „Elemente specifice portului popular, broderiei și covoarelor moldovenești” ne-au fost oferite de Zoia Popova.

Sursa foto: maia.gov.md