Ei au cea mai mică greutate corporală pe cap de locuitor. Care este secretul menținerii în formă a francezilor!(Foto)

Ei au cea mai mică greutate corporală pe cap de locuitor. Care este secretul menținerii în formă a francezilor!(Foto)

Când vine vorba despre francezi, devenim puțin invidioși. Este cunoscut faptul că francezii pun un mare accent pe sănătatea lor, de aici și clasarea lor în topul țărilor cu longevitatea înaltă.

Condiția lor fizică se datorează unor obiceiuri cultivate în timp, deși nu se conduc după o dietă, la baza alimentației stau câteva principii esențiale.

Francezii îşi păstrează mai uşor greutatea corporală optimă 

Paradoxul este că, în ciuda alimentelor care îi fac celebrii (carnea roşie, brânza, baghetele, ciocolata şi vinul roşu), francezii au rate mult mai scăzute de obezitate decât SUA. Potrivit cercetărilor Institutului Montignac, francezii au cea mai mică greutate corporală medie pe cap de locuitor din lumea occidentală, în ciuda pasiunii lor pentru mâncare.

Secretul francezilor: savurează mâncarea

Adevărul este că sunt mulţi factori care contribuie la modul în care francezii se păstrează în formă. Dar ceea ce contează cel mai mult nu este mâncarea în sine, ci modul în care aceştia mănâncă. Francezii mănâncă încet şi metodic, savurând fiecare înghiţitură. Dr. Jean-Michel Cohen, autorul cărţii „Dieta pariziană“, susţine că mănâncatul fără a acorda atenţie alimentelor este o greşeală care duce la obezitate.  „Bucură-te de aspect, miros şi savoare. Când mănânci trebuie să te bucuri“, spune Cohen. „Avem nevoie de 10 minute pentru a ajunge la senzaţia de saţietate, deci dacă nu ne oprim din mâncat, este posibil să ajungem să consumăm mai mult decât avem nevoie“, adaugă specialistul.

Calitatea, un factor important

Francezii iubesc brânzeturile şi baghetele proaspete, dar niciodată nu vor alege alimente ieftine, procesate în dieta lor. În Franţa se pune foarte mult accentul pe calitatea alimentelor şi a aromei acestora. Este unul dintre motivele pentru care francezii consumă mai puţine calorii.  Atunci când alimentele nu sunt suficient de aromate, trebuie să mâncăm mai mult pentru a atinge senzaţia de saţietate. Francezii consumă un mic dejun uşor, prânzul este cea mai importantă masă a zilei, iar cina este servită în cantităţi rezonabile. Acesta este şi motivului pentru care francezii nu se confruntă cu problema poftei de dulce, reuşind să evite „criza de după-amiază“, reacţe a scăderii nivelului de zahăr din sânge.

Sursa