Sfaturi pentru părinți: Cum să-ți ajuți copilul să privească cu entuziasm reînceperea școlii

Sfaturi pentru părinți: Cum să-ți ajuți copilul să privească cu entuziasm reînceperea școlii

Reînceperea anului școlar poate da bătăi de cap atât părinților, cât și copiilor. Programul de adaptare pentru perioada școlară trebuie adaptat treptat, respectând orele de somn, dar și cu diverse activități de responsabilizare.

Refaceţi rutina somnului

După nopţile de vară târzii, în care copiii au stat pe laptop sau afară cu prietenii, este timpul să revină la o rutină adecvată a somnului. Cu cel puţin două săptămâni înainte de a începe şcoala, este recomandat să meargă ceva mai devreme la culcare. Specialiştii spun că citirea unei cărţi sau o conversaţie relaxantă cu părinţii îi va ajuta să adoarmă mai uşor.

Aveţi grijă la alimentaţie

Părinţii le permit copiilor să fie mai liberi în vacanţe, inclusiv în ceea ce priveşte nutriţia. Pe măsură ce se apropie noul an şcolar, mesele şi gustările sănătoase joacă un rol esenţial în stabilirea nivelului de energie. Nu neglijaţi nici activităţile fizice, extrem de importante în refacerea energiei.

Verificaţi starea de sănătate a copilului

Somnul şi o dietă sănătoasă nu sunt suficiente pentru a pregăti copilul pentru şcoală. O examinare medicală generală poate identifica posibilele dezechilibre ale organismului, medicii reuşind să ţină la curent părintele cu privire la măsurile de prevenire a bolilor în timpul anului şcolar.

Nu uitaţi de teme

O foarte bună metodă de a-i ajuta să reintre în ritm este reluarea activităţilor şcolare. Puteţi să verificaţi temele împreună, să realizaţi o listă a obiectivelor pentru anul şcolar viitor şi să începeţi achiziţionarea rechizitelor.

Sursa