Distribuie prietenilor:

Sfaturi utile pentru alegerea unei cravate! Care sunt detaliile de care trebuie să ții cont?

Sfaturi utile pentru alegerea unei cravate! Care sunt detaliile de care trebuie să ții cont?
Distribuie prietenilor:

Cravata este un element esențial când vine vorba de o ținută clasică. Dacă alegi să porți o cravată, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a nu strica ținuta întreagă. Află câteva mici secrete, care te vor ajuta să alegi întotdeauna cravata potrivită:

1. Țesătura

Cu cât o cravată este mai lucioasă (mătase) cu atât mai mult va indica codul business sau elegant. Dacă este mata (lână/bumbac) aceasta va face trimitere spre o ținută casual, relaxată.

Cravata Katerina

Cravata Bingham

Cravata Clayland

2. Culoarea

Cravata poate să fie pata esențială de culoare din orice costum. Ține cont de culoare în funcție de costum și de cămașă, dar nu uita să iei în calcul și batista de buzunar.

Cravata Barton

Cravata Denon

3.Lățimea cravatei

În general, lățimea cravatei variază între 4 (foarte slim) și 9.5 cm (lata). Pentru a alege lățimea perfectă, ține cont de lățimea reverului sacoului, ar trebui să fie direct proporțională cu aceasta.

4. Acul de cravată.

Este opțional, însă numai și numai atunci când nu porți vesta! Dacă porți vesta, renunță la el.

Ac de cravata Halley

Ac de cravata Carter

5. Tipul de nod și lungimea.

Nodul se alege în funcție de tipul de guler al cămășii însă ai grijă la lungimea optimă a cravatei. Ca și regula generală, vârful cravatei este recomandat să ajungă la betelia pantalonilor.

6. Cu sau fără pattern?

Dacă optezi pentru o cravată în dungi asigură-te că nu ai și cămașa în dungi, altfel acestea vor interfera vizual într-un mod neplăcut. Este valabil și pentru cele în buline sau paisley. Armonia vizuală este esențială în combinarea cravatei cu cămașa.

Cravata Frayne

 

Sursa: Tudor Tailor

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?