Știai că nu este bine să ții ouăle pe ușa de la frigider? Află de ce! (Foto)

Știai că nu este bine să ții ouăle pe ușa de la frigider? Află de ce! (Foto)

Frigiderul este un aparat electrocasnic absolut necesar în orice casă. Dar ce trebuie să știi este că păstrarea produselor în el trebuie făcută corect. Alegerea compartimentelor delimitate de păstrare a produselor se face cu multă atenție și calculat. 

Uşa este considerată cea mai caldă zonă a frigiderului şi ar trebui să o foloseşti pentru a păstra alimentele cele mai rezistente (care nu au mari şanse să se strice dacă le aşezi aici). Depozitează în micile rafturi de pe uşa frigiderului condimentele, cutiile sau sticlele de suc şi alte alimente care rezistă la fluctuaţiile de temperatură de aici. Deoarece uşa frigiderului este deschisă foarte des, ouăle şi produsele lactate nu ar trebui să fie păstrate aici, chiar dacă îţi place să bei lapte direct din cutie şi să îl ai mereu la îndemână.

Rafturile superioare

Partea de sus a frigiderului are cele mai constante temperaturi, în vreme ce rafturile de mai jos sunt considerate cele mai reci. O bună strategie este să aşezi alimentele care nu trebuie gătite cât mai aproape de partea de sus a frigiderului. Printre acestea se numără resturile de mâncare rămasă de la cină, de exemplu, băuturile şi alimentele precum tortilla, humus şi cărnurile afumate. Verdeţurile le menţii proaspete dacă le aşezi în poziţie verticală într-un borcan cu apă şi le acoperi lejer cu o pungă de plastic.

Continuarea o puteți citi aici.