Stil de viață japonez! La vârsta de 4 ani copiii merg singuri cu metroul, elevii și profesorii fac curățenie în școală (Video)

Stil de viață japonez! La vârsta de 4 ani copiii merg singuri cu metroul, elevii și profesorii fac curățenie în școală (Video)

Educația japoneză este diferită decât a altor popoare europene. Cunoscută pentru maniera strictă de aș educa copii, Japonia este țara cu un sistem de învățământ dur, dar care dă rezultate pe potrivă.

La vârsta de 3 ani, copiii merg neînsoțiți la grădiniță, iar la 4 ani merg singuri cu metroul. De mici le este cultivată politeția, modestia, să-și respecte semenii și să nu deranjeze pe cei din jur.

Mamele japoneze, cunoscute pentru grija și blândețea de care dau dovadă în creșterea copiilor, își responsabilizează copiii încă de la o vârstă fragedă.

Încă de pe băncile școlii ei învață să fie un model bun de cetățean.

Astfel, ei participă exclusiv la curățenia în școala în care învață. Personal de curățătorie există doar în aeroporturi și în marile corporații, în rest angajați fac curat.

Deși pentru europeni poate părea exagerat, copiii pleacă singuri la grădiniță de la vârsta de 3 ani. Doar în prima zi mama merge cu ei la grădiniță și îi arată drumul, a doua zi îi urmărește, iar în a treia zi ei pleacă pe cont propriu.

Conform principiilor nipone, rolul mamei în viața copilului este de al învăța  să se descurce singur și să-l formeze ca viitor adult responsabil. Așadar, nu va fi de mirare dacă vezi un copil de 4 ani singur în metrou. De asemenea, în Japonia niciun părinte nu-și duce copilul la grădinița sau școală cu mașina.

Mai jos puteți urmări un video despre tradiția de a servi masa în școlile japoneze.