Strada Pietonală Eugen Doga devine gazda Festivalului Tineretului 2018 (Foto)

Strada Pietonală Eugen Doga devine gazda  Festivalului Tineretului 2018 (Foto)

Cel mai tineresc festival din Chișinău revine și în acest an pe Strada Pietonala Eugen Doga. Festivalul Tineretului 2018 se va desfășura pe 11 august și are ca principal scop susținerea candidaturii Chișinăului pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2021. 

Conceptul festivalului, aflat la a 4-a ediție, va fi Street Delivery și va avea ca rol transformarea Chișinăului într-un oraș mai viu, mai prietenos cu principala sa resursa – tinerii.

De asemenea, evenimentul se va desfășura în contextul tematicii Zilei Internaționale a Tineretului și anume – spații sigure pentru tineri. Spațiile civice permit tinerilor să se implice în probleme de guvernare; spațiile publice oferă tinerilor posibilitatea de a participa la activități sportive și alte activități de petrecere a timpului liber în comunitate; spațiile digitale ajută tinerii să interacționeze virtual peste granițe cu toată lumea; iar spațiile fizice bine planificate pot ajuta la adaptarea nevoilor diferitelor tineri, în special a celor vulnerabili la marginalizare sau violență.

Noutățile despre eveniment le urmăriți pe pagina de Facebook.