#SwimOfPeace, un documentar pentru susținerea candidaturii lui Ion Lazarenco Tiron la Premiul Nobel pentru Pace (Video)

#SwimOfPeace, un documentar pentru susținerea candidaturii lui Ion Lazarenco Tiron la Premiul Nobel pentru Pace (Video)

SwimOfPeace  este un film despre Ion Lazarenco Tiron, al 8-lea om de pe glob care a înotat cele 7 strâmtori, dar unicul care a reușit această performanță din prima încercare.

Ion Lazarencu Tiron a emigrat în Irlanda cu 20 de ani în urmă, iar de atunci se întoarce acasă pentru a ajuta familiile nevoiașe de la noi și pentru a ne aminti tuturor despre cât de mult avem nevoie de curaj și pace. 

Acest documentar a fost realizat cu scopul de a-l prezenta și susține pe canditatul moldovean la Premiul Nobel pentru Pace – Ion Lazarenco Tiron. 

Ion Lazarenco a înotat sute de kilometri pentru copiii nevoiași, pentru sportivii care practică înotul, dar și pentru a promova Republica Moldova în lume.

În 2014, el a parcurs Gibraltarul (14 km) și Canalul Mânecii (34 km), în 2015 – Canalul de Nord (34 km), în 2016 – Canalul Catalina (34 km) și Canalul Molokai (44 km), în 2017 – Canalul Tsugaru (20 km), a cucerit și Strâmtoarea Cook, care se întinde pe 26 km. Din cauza curenților de apă imprevizibili, însă, traseul aproape s-a dublat.