Teatrul Național “Eugene Ionesco” găzduiește Teatrul “Valerian Gunia” din Poti, Georgia! Programul spectacolelor (Foto)

Teatrul Național  “Eugene Ionesco” găzduiește Teatrul  “Valerian Gunia” din Poti, Georgia! Programul spectacolelor (Foto)

Teatrul Național “Eugene Ionesco” găzduiește pentru prima dată Teatrul  “Valerian Gunia” din Poti, Georgia, fiind unul dintre cele mai vechi teatre din Georgia, cu o istorie impresionantă de 136 de ani, cu actori străluciți care vin la noi pentru prima data cu 3 spectacole.

Pe 21 septembrie,  vino la primul spectacol al georgienilor “Orasele moarte” de Davit Khorboladze în regia lui Mikheil Charkviani. Este un spectacol cu durata de 65 de minute, bazat pe interviuri și materiale documentare, care povestesc despre oamenii din orasele care sunt pe cale de dispariție cum ar fi Pripyati, Detroit, Neftegorsk. Fiind una din cele mai vechi civilizatii, suntem pe cale de disparitie. Ce poate accelera, prelungi sau stopa acest proces ? Piesa este despre incercarile de a raspunde la intrebari existentiale și problemele de rutină.

Pe data de 22 septembrie te așteptăm la al doilea spectacol se numeste “Război în grădina mea” de Wieslaw Mysliws, în regia lui Dariusz Jezierski. Spectacolul este despre o familie care încearcă să găsească un loc sigur în grădina lor. Privind la țara lor bântuită de anarhie, boală și dezastre, unde viața umana nu reprezintă nici o valoare, grădina devine ca o insulă care nu este atinsă de război.

Pe data de 23 septembrie te așteptăm la ultimul spectacol al georgienilor,” Emigrantii”, autorul fiind Slawomir Mrozek, în regia lui Dariusz Jezierski.  Acțiunea se petrece în noaptea de Anul Nou, în subsolul în care locuiesc doi imigranți: un pseudo-intelectual exilat politic și un muncitor pe șantier. Primul își dorește să scrie o carte, pe când al doilea economisește bani în speranța că se va întoarce acasă și va construi o locuință pentru familia sa. Ideea centrală a piesei „Emigranții” este dezumanizarea. Personajele sunt într-o criză existențială în care expatriații își pierd atât simțul identității cât și pe cel al umanității.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833)  sau pe iticket.md.