Distribuie prietenilor:

Top 19 cele mai puternice femei din business, conform Forbes! Conduc afaceri de milioane și schimbă lumea (Foto)

Top 19 cele mai puternice femei din business, conform Forbes! Conduc afaceri de milioane și schimbă lumea (Foto)
Distribuie prietenilor:

Revista Forbes a realizat un top a celor mai puternice și influente femei din afaceri la nivel mondial. Ele au reușit să își construiască o carieră de succes și să facă progrese în domeniile de activitate, iar pentru a afla ce a stat la baza poveștilor de succes.

Ce au făcut ele că să ajungă în acest punct și cum au reușit să schimbe percepțiile despre lumea din jur. Cele mai puternice femei din business din topul Forbes conduc propriile companii, realizează schimbări sociale și tehnologice și se implică în a oferi consumatorilor obiceiuri sănătoase. Aceste femei de afaceri schimbă națiuni și setează scopuri înalte în evoluția omenirii.

Domeniile în care se regăsesc sutn din cele mai diverse: industria resurselor regenerabile sau au funcții executive și pot schimba viața socială.

Dacă vrei să evoluezi în carieră și să fii apreciată la locul de muncă, citește ce afirmă una dintre femeile de afaceri de succes la nivel mondial: „Totul se reduce la a prețui orice idee și a la construi echipe cu istorii diferite și experiențe diverse”. (CEO General Motors, Mary Barra, pe locul 5 în topul Forbes).

Mary Barra, care conduce compania General Motors din 2014 este renumită pentru adoptarea unor decizii dificile, precum retragerea GM de pe piețele internaționale mai puțin profitabile. Ea a anunțat că GM se îndreaptă către mașinile electrice, adaptându-se la realitatea în care țări precum Franța sau Anglia anunță că vor interzice automobilele pe benzină și motorină.

În mod similar, poți învăța cum obții succesul în carieră și de la CEO Pepsi, Indra Nooyi, pe locul 11 în topul Forbes. Ea a decis adăugarea unor băuturi mai sănătoase în gama Pepsi, în urma modificării obiceiurilor consumatorilor.

Printre cele mai puternice femei din business se numără și Isabelle Kocher, CEO al Engie, companie particulară de energie (pe locul 23). Te poți inspira de la ea, întrucât ea face tranziția de la combustibili pe bază de petrol la energie solară, eoliană. O altă femeie de afaceri de succes este Emma Walmsley, CEO GlaxoSmithKline (pe locul 29). Ea modifică focusul companiei în dezvoltarea tratamentelor oncologice și terapiilor autoimune.

La fel de populară în lumea business este și Rosalind Brewer, Starbucks, care se situează pe locul 44 în topul Forbes. Ea se canalizează pe a încuraja promovarea tuturor angajaților, fără discriminare.

Iată cine sunt cele 19 femei de afaceri din topul realizat de Forbes!

 1. Mary Barra, CEO, GM
 2. Indra Nooyi, CEO, Pepsico
 3. Marillyn Hewson, CEO, Lockheed Martin
 4. Isabelle Kocher, CEO, Engie
 5. Emma Walmsley, CEO, GlaxoSmithKline
 6. Rosalind Brewer, COO, Starbucks
 7. Phebe Novakovic, CEO, General Dynamics
 8. Nguyen Thi Phuong Thao, Cofounder-Chair, Sovico Holdings
 9. Lisa Davis, CEO, Siemens
 10. Guler Sabanci, Chair, Sabanci Holdings
 11. Feng Ying Wang, CEO, Great Wall Motor China
 12. Dong Mingzhu, Chair, Gree Electric
 13. Melanie Kreis, CFO, Deutsche Post
 14. Kiran Mazumdar-Shaw, Chair, Biocon
 15. Lynn J. Good, Chair-President, Duke Energy
 16. Geisha Williams, CEO, PG&E
 17. Raja Easa Al Gurg, Managing Director, Easa Saleh Al Gurg Group
 18. Debra Cafaro, CEO, Ventas
 19. Beth Brooke-Marcini, Global Vice Chair, EY

 

Sursa: andreearaicu.ro