Top 7 băuturi răcoritoare pe care trebuie să le încerci vara aceasta

Top 7 băuturi răcoritoare pe care trebuie să le încerci vara aceasta

Ai nevoie de câteva idei de băuturi răcoritoare pe care să le poți servi alături de cei dragi în lungile zile toride? Avem câteva soluții delicioase pentru tine.

S-a instalat comod şi nu  semne ar vrea plece prea curând: canicula ne-a lovit pe toţi din plin, iar una dintre puţinele modalităţi prin care îi putem face faţă este hidratarea corespunzătoare. Teai plictisit consumi doar apă plata cu lămâie şi ţiai dori  mai încerci ceva? Uite şapte băuturi răcoritoare de care merită te bucuri vara aceasta.

1. Graniţa cu pepene roşu

Pentru a obţine această băutură dulce şi aromată nu trebuie decât achiziţionezi sirop de rodie şi -l amesteci cu bucăţi de pepene curate în prealabil de seminţe. Pentru a-i oferi o textura aparte mixului nu uită de cuburile de gheaţă zdrobite care trebuie presărate printre ingredientele deja menţionate.

strawberry-kiwi-frozen-mojito-397x600

2. Limonda clasică

Este una dintre cele mai cunoscute băuturi răcoritoare de vara şi respectă întocmai expresia “oldie, but goldie”. Cumpără lămâi şi lime, stoarce-le zeamă acrişoară şi înlătura-lesâmburii. Toarnă apă minerală peste pulpă citricelor şi adaugă gheaţă din belşug, fără uiţi de zahăr sau miere, care vor îndulci puţin băutură.

3. Ceai de căpşune

Dacă ai de gând îţi inviţi prietenii la un grătar delicios şi vrei -i alinti mai întâi cu ceva deosebit, pregăteşte un ceai de căpşune şi pune-l la rece. Pentru a da un aspectplăcut băuturii, apelează la ajutorul unor beţe de frigărui şi înfige în vârful acestora câteva mure.

summer_cocktails-2

4. Ceai rece cu multă mentă

Nu contează care este aromă de ceai pentru care optezi. Importantă este însă mentă, care va oferi amestecului o aromă de prospeţime de care se pot bucură deopotrivă adulţii şicopiii. Pentru a transformă băutură într-un adevărat remediu contra caniculei, stoarce şi puţină zeamă de lime în apă şi bucurăte de răcoritoare pe un şezlong, sub o umbrela.

5. Limonadă cu… pepene

Pentru o abţine o limonadă mai aparte ai nevoie de pulpă fără seminţe a unui pepene dulce. Îţi mai trebuie jumătate de cană de suc de lămâie, zahăr şi gheaţă. Nu îţi trebuie un talent special într-ale gastronomiei, ci trebuie doar amesteci toate ingredientele şi le serveşti cât sunt extrem de reci.

Summer cocktails with pieces of fruit on wooden table. Blur beach on background
6. Sangria

Grătarul pe care îl pregăteşti se va lungi până târziu în noapte, iar invitaţii au chef de distracţie? Atunci nu trebuie decât “uzi” cum se cuvine această fiesta cu un vin roşu bun, suc de portocale, coniac, nectarine, portocale, lămâie, puţină apă minerală şi gheaţă din belşug.

7. Mojito

În zilele toride de vara aproape nimic nu poate fi mai potrivit decât un mojito pregătit la carte. Ingredientul-vedetă al băuturii este mentă. Pe lângă ea mai trebuie ai sucde lime, zahăr, rom alb, apă minerală şi multă gheaţă.

Crazy-Cool-Summer-Drinks-HD-Wallpapers

Ție care îți place mai mut?

Ai o rețetă interesantă?- Lasă-ne-o, te rugăm, în comentarii!

Vă mulțumim și vă dorim o vară fierbinte cu băuturi răcoritoare!