Distribuie prietenilor:

Tot ce trebuie să știi despre teatrele gastronomice de la Festivalul DeVin&DeGust (Foto)

Tot ce trebuie să știi despre teatrele gastronomice de la Festivalul DeVin&DeGust (Foto)
Distribuie prietenilor:

Festivalul DeVin&DeGust este primul eveniment din țară care vine să celebreze Vinul Moldovei asortat cu mâncarea tradițională și cultura cu regiunile cu Indicație Geografică Protejată.

Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA vei avea ocazia să savurezi cele mai complexe arome din tezaurul oeno-gastronomic al Moldovei, dar și să cunoști tradițiile culturale.

20992717_716801461863559_4735740305927596116_n

O zonă importantă a festivalului sunt teatrele gastronomice unde mai mulți bucătari vor găti sub ochii spectatorilor. Astfel, evenimentul este centrat pe cele 4 regiuni vitivinicole IGP ale Moldovei, pentru care în cadrul complexului va fi rezervată câte o zonă cu tematică specială:
Regiunea IGP „Codru” – vin și carne,
Regiunea IGP „Ștefan Vodă” – vin și pește,
Regiunea IGP „Valul lui Traian” – vin și brânzeturi,
Regiunea IGP „Divin” – cocktail-uri pe bază de divin și ciocolată.

Pentru Teatrul Gastronomic al regiunii Ștefan Vodă va prepara bucate specifice Chef Marian Danu şi somelierul Andrei Ciubotaru.

Teatrul Gastronomic al regiunii Codru: Chef Petru Chicu şi somelierul Snejana Zacepa.

Teatrul Gastronomic al regiunii Vadul lui Traian: Chef Ion Crihan şi somelierul Andrei Ciubotaru. 

Teatrul Gastronomic Divin: Decorarea deserturilor cu Liuba Florica.

Cei care doresc să cunoască adevăratele bogăţii culturale ale ţării nu uitaţi să luaţi un bilet şi să veniţi la cel mai savuros festival.

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?