Tot mai mulți clienți găsesc mesaje în buzunarele hainelor de la Zara. Muncitorii trag semnale de alarmă (Foto)

Tot mai mulți clienți găsesc mesaje în buzunarele hainelor de la Zara. Muncitorii trag semnale de alarmă (Foto)

Clienții unui lanț de magazine Zara din Instanbul au anunțat că găsesc mesajele de revoltă a muncitorilor care au confecționat articolele vestimentare.
Unul dintre cele mai celebre branduri de haine, care valorează 8.6 miliarde de lire sterline şi deţine peste 2.200 de magazine în toată lumea, a ajuns în mijlocul unui scandal.

Potrivit clienţilor Zara din Instanbul, un strigăt de ajutor al muncitorilor turci a fost descoperit sub formă de bileţele în hainele din magazinele Zara, în încercarea de a trage un semnal de alarmă cu privire la calitatea condiţiilor de muncă şi pentru a pune presiune pe firmă să le plătească salariile datorate, scrie agenţia Associated Press, citată de The Independent.

„Am confecţionat acest produs pe care tu îl vei cumpăra, dar nu am fost plătit pentru el“, este mesajul puternic descoperit recent de clienţii Zara din Instanbul.

Contactaţi de jurnaliştii The Independent, reprezentanţii Inditex, compania-mamă a Zara, au precizat că se iau toate măsurile necesare pentru ca angajaţilor să li se facă dreptate, deşi a trecut mai bine de un an de când a fost reclamat incidentul.

„Inditex şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale faţă de firma Bravo Textil şi lucrăm momentan, alături de Mango şi Next, pentru a strânge bani într-un fond de solidaritate pentru a-i ajuta pe muncitorii afectaţi de dispariţia frauduloasă a patronului firmei Bravo. Banii din acest fond vor acoperi salariile neplătite, concediile neplătite şi sporurile. Suntem dedicaţi pentru a găsi o soluţie cât mai bună pentru toţi cei afectaţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Inditex, cel mai mare retailer de haine din lume din punct de vedere al profitului. În 2016, Inditex a generat venituri de 23,3 miliarde de euro şi profituri de cinci miliarde de euro, scrie Adevarul.ro.