Distribuie prietenilor:

Un an în care au făcut Chișinăul mai frumos! Realizările proiectului Parcul Meu în imagini (Foto)

Un an în care au făcut Chișinăul mai frumos! Realizările proiectului Parcul Meu în imagini (Foto)
Distribuie prietenilor:

 

Capitala Republicii Moldova, orașul Chișinău, a avut parte de un an frumos: drumuri renovate, sensuri giratorii amenajate, sculpturi, picturi murale, iluminări artistice ale clădirilor. Parcul Valea Trandafirilor a fost cuprins de magie. Anume aici echipa proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, a desfășurat mai multe acțiuni de renovare și modernizare.

În mai puțin de jumătate de an, Aleea Centrală din parcul Valea Trandafirilor a devenit un nou loc de întâlnire pentru îndrăgostiți, o zonă de joacă pentru copii și aleea preferată pentru promenadele de seară. S-a întâmplat după ce pe data de 30 septembrie a anului curent, în această zonă a parcului, echipa proiectului Parcul Meu a aprins luminile multicolore. A fost un eveniment frumos, care a adunat zeci de familii.

Seara magică a continuat a doua zi cu un eveniment dedicat celor mici. “Lumea Colorată a Copiilor” a devenit cea mai frumoasă zonă de distracție și dezvoltare pentru micuții prichindei. Alături de animatori și cu ajutorul teatrului de păpuși, picii au învățat regulile de circulație, cum să devină mai responsabili și mai prietenoși. Tot pe data de 1 octombrie, pe Aleea Colorată din parcul Valea Trandafirilor am avut parte de primul eveniment din seria “Seri Nostalgice”. De la mic la mare – copii, părinți și bunici – au dansat pe ritmurile melodiilor preferate, îndrumați de dansatori profesioniști.

 

A urmat un weekend în care ploaia a fost cea care a dansat pe Aleea Colorată. În aceste zile vizitatorii parcului au avut parte de o surpriză– o sesiune  de fotografii care a demonstrat că frumosul poate fi admirat pe orice vreme. În aceste zile am reușit să surprindem fețele luminoase ale tinerilor îndrăgostiți, ale grupurilor de prieteni și ale familiilor fericite.

Săptămâna de după a fost una cu adevărat specială. Valea Trandafirilor a devenit primul parc din Chișinău în care a fost instalat un pian. Primul care a oferit un recital a fost maestrul Oleg Negruța. Astfel, timp de aproximativ două săptămâni, pe Aleea Colorată, a răsunat muzică de pian. Au fost interpretate atât melodii clasice, recunoscute de secole, cât și melodiile pieselor contemporane. Cei care au contribuit la crearea momentelor magice au fost atât profesioniști, cât și amatori. Un lucru este cert – actul de cultură aleatoriu organizat de echipa proiectului Parcul Meu a fost pe placul tuturor.  Totuși, pentru ca instrumentul muzical să poată oferi bucurie o perioadă îndelungată, acesta a fost adăpostit de ceață și de ploaie în incinta Centrului Comunitar pentru Copii și Tineri “ATLANT”.

Serile de toamnă au fost înfrumusețate și de melodii interpretate la saxofon. În lumina multicoloră, notele muzicale creau o atmosferă de vis pentru cei ce au ales să își petreacă serile plimbându-se prin parc. Interpreții stradali au fost și ei îndrăgiți de vizitatorii parcului Valea Trandafirilor. Veniți la invitația echipei Parcul Meu aceștia au interpretat live melodii îndrăgite de mulți.

Și dacă magia acestor clipe a putut fi observată instant, atunci rezultatul muncii unei alte acțiuni va fi observat în primăvara ce urmează. Pe data de 10 noiembrie, în  parcul Valea Trandafirilor  a fost plantată o alee de trandafiri și două alei de tei. La inițiativa proiectului Parcul Meu s-au adunat zeci de voluntari. Suntem siguri că farmecul și mireasma ce va cuprinde zona amenajată din parc vor fi pe placul vizitatorilor.

Seria de activitățile de renovare și reamenajare a zonelor din parcul Valea Trandafirilor, planificate pentru anul curent, s-a încheiat cu un eveniment special pentru cei mici. Aleea Colorată a devenit un loc de poveste. Pe data de 7 decembrie au fost aprinse luminițele pomului de Crăciun. La evenimentul de inaugurare a bradului a fost prezent Moș Crăciun, Alba ca Zăpada și un spiriduș. Aceștia au dat tonul atmosferei de sărbători. Participanții la eveniment au fost serviți cu ciocolată caldă, clementine și mandarine. Pentru ca clipele de fericire să nu se uite vreodată, vizitatorii au primit în dar și câte o fotografie imprimată pe suport de magnet.

Aceste acțiuni au fost desfășurate cu suportul companiei Ongan Tekstil, în cadrul proiectului Parcul Meu. Cu siguranță vor urma și altele, la fel de frumoase, memorabile și pline de magie.

Andrian Țeruș, reprezentantul companiei Ongan Tekstil: “Activitățile desfășurate la inițiativa companiei Ongan Tekstil, în cadrul proiectului Parcul Meu, au surprins zeci de persoane, vizitatori ai parcului Valea Trandafirilor. Suntem încântați  de faptul că am reușit să întreprindem asemenea acțiuni, iar mulțumirile tuturor celor care se bucură de zonele reamenajate ne determină să dezvoltăm proiectul Parcul Meu.”

Otilia Cotruța, coordonatorul proiectului Parcul Meu: “Ne bucurăm că am reușit să aducem magie în parcul Valea Trandafirilor, prin intermediul proiectului Parcul Meu, inițiat și susținut de Ongan Tekstil. Acțiunile desfășurate demonstrează că dezvoltarea și modernizarea orașului poate fi realizată doar prin efort comun, iar efectele acestor acțiuni vor fi observate doar în cazul în care vom păstra și vom promova frumosul care ni se oferă.”

Despre proiectul Parcul Meu:

Proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, este un proiect social ce are drept scop renovarea, modernizarea și dezvoltarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor. Prin intermediul acestuia se dorește crearea unei noi viziuni asupra odihnei în parcuri, implicarea societății în crearea și dezvoltarea frumosului, în păstrarea lui.

 

 

zvr
Cum ți s-a părut articolul?

ULTIMELE

zvr
Cum ți s-a părut articolul?