Un eveniment pentru o casă. Istoria pictoriței care a trecut prin toate relele, dar rămâne cu zâmbetul pe buze

Un eveniment pentru o casă. Istoria pictoriței care a trecut prin toate relele, dar rămâne cu zâmbetul pe buze

Mamă, antreprenoare și o femeie cu suflet mare. Este vorba despre Stela Moldovanu, fondatoarea molDeco. A adus frumosul în casele oamenilor mereu, iar de șase ani ține să îi ajută și pe alții să poată face același lucru. Este un ajutor posibil de realizat prin intermediului evenimentului de caritate „Feeria Darurilor de Crăciun”.

Stela Moldovanu

Stela Moldovanu, fondatoarea salonului MolDeco

Primul eveniment a avut loc odată cu deschiderea salonului din sectorul Rîșcani al capitalei.

Într-o discuție cu Stela Moldovanu, ea ne-a spus că acest eveniment a devenit târgul caritabil tradițional de Crăciun organizat la molDeco. A fost lansat atunci când târgurile nu erau atât de populare în Republica Moldova, dar a avut un succes major asigurat, probabil, și de scopul nobil din spate. „De obicei, selectăm un copil talentat, căruia la finalul târgului îi oferim bani adunași sau îi cumpărăm anumite lucruri de care are nevoie. Acest ajutor contribuie la îndeplinirea visului unui om talentat care poate aduce frumosul în casele și viețile altor oameni.”

Un caz aparte este povestea lui Radu Rățoi,  pentru care a fost achiziționat în urma Feeriei Darurilor  2014 un acordeon de la ”Concertino”, ceea ce i-a oferit curajul și perseverența de a munci, pentru ca  în doar 2 ani să ajungă campion mondial printre acordioniștii juniori.

„Astfel de istorii  te fac să înțelegi că „Feeria Darurilor” merită organizată an de an, iar ajutorul oferit este cu adevărat valoros”, declară Stela Moldovanu.

Banii care se adună în cadrul Târgului sunt contribuția  participanților (250 de lei), taxa simbolică de intrare (20 de lei) precum și donația salonului molDeco.

Cazul din acest an este unul special și mult mai provocator. „Anul 2016 va fi și un test de toleranță. Svetlana este de etnie rromă, or eu  nu cred că ar trebui să facem diferență între oameni”.

„Istoria  Svetlanei Codreanu pe care o vom ajuta în acest an am descoperit-o datorită CCF Moldova și a „Asociației Raionale de Educare a Adulţilor Prutul de Sus”  (AREAP) din or. Edineț.  Este o tânără de 24 de ani, cu o viață nespus de tragică, rămasă fără părinți de la vârsta de 5 ani. A crescut în  diverse instituții-internat pentru copii, a trecut prin experiența nereușită de a putea fi înfiată de o familie din Norvegia. A născut foarte devreme un băiețel, fiind părăsită și de tatăl acestuia. Acum Dan are 6 ani. Ceea ce ni s-a părut impresionant cu adevărat este puterea cu care a trecut peste toate greutățile, reușind să facă studii la Colegiul de Viticultură din Stăuceni și la școala profesională nr. 8, unde a învățat meseria de croitor. Chiar dacă are o dizabilitate locomotorie pe lângă toate astea, Svetlana  a reușit să-și dezvolte talentul pentru pictură. Ea este acum beneficiara AREAP, care o ajută să-și poată achita chiria pentru o cameră. Alături de această asociație a realizat mai multe proiecte, printre care decorarea pereților Secției de Pediatrie din Edineț. La moment, Svetlana este angajată la o fabrică de confecții, unde are un salariu care îi asigură cumva existența. Este un om luminos și crede în minuni.

 

Foto: moldeco.md

Foto: moldeco.md

Ediția 2016 a „Feeria Darurilor” va fi dedicată decorului pentru casă, pentru ca banii adunați din acest eveniment să fie destinați procurării unei case în raionul Edineț. Ni se pare semnificativ și chiar foarte frumos să poți contribui la un vis atât de mare. Și este foarte real, pentru că există deja niște bani puși deoparte într-un cont bancar, adunați de Svetlana. Ceea ce putem noi împreună să facem este să adunăm suma care lipsește pentru a face acest vis să se realizeze.

Foto: moldeco.md

Foto: moldeco.md

Ca de fiecare dată am făcut o selecție foarte riguroasă a participanților, pentru a vă putea oferi tot ce există mai deosebit în materie de decor pentru casă lucrat manual, cu multe piese unicat, cu meșteri care lucrează din pasiune și care fac lucruri autentice și de neprețuit. Vom avea ceramică splendidă de la Einoleino, pernuțe decorative create cu drag de Mândra ChicAliona Bereghici și De la Domnica, decor de sărbători de la LibraDomaDecor și DecorAvenue, plapume magice de la Hermina, cutii și lămpi originale de la Magic Box, păpuși vii de la Lileta și Valentina Deadic,  piese unicat din lemn  de la SOLO și Let`s wood și o colecție specială de lumânări aromate de la minunatul magazin de veselă și accesorii pentru casă Éclair. De asemenea, nu putea lipsi bunul nostru prieten Vasile Botnaru cu oenogramele sale, și Soo Cookie cu biscuiți-căsuțe, precum și tot ce face salonul molDeco pentru ca în casele voastre să fie frumos și bine.

2

Iar pentru ca atmosfera să fie cu adevărat de Sărbători, vom avea un recital acustic de la  formația Cuibul, invitații noștri de onoare care anul acesta au ajuns la 25 de ani de activitate!  Igor Dânga și Lidia Scarlat ne vor aduce muzica lor vie și  inconfundabilă și cred că ne vor face chiar să țopăim de plăcere.

Mai multe detalii despre eveniment, poți afla AICI.