Unde mergi în acest weekend: Evenimentele de la care nu trebuie să lipsești (Foto)

Unde mergi în acest weekend: Evenimentele de la care nu trebuie să lipsești (Foto)

Începe weekendul! Reîncarcă-te cu energie la cele mai tare evenimente din oraș și nu doar. Noi ți-am pregătit o recomandare unde ai putea să îți petreci timpul liber.

Sâmbătă, 11 august

Meteor Shower 2

Ia-ți chitara, narghileaua, pătura, muzica, prietena, prietenul, prietenii sau chiar familia și vino să te bucuri de liniște și de o noapte din ultima lună de vară.

Locația: Valea Morilor

Ora: 20:00

Festivalul Tineretului 2018

Festivalul Tineretului este unul dintre cele mai mari evenimente din țară, organizat pentru și de către tineri, cu participarea reprezentanților din mai multe regiuni ale țării, a tinerilor din diferite categorii sociale, inclusiv și cei cu oportunități reduse, cu implicarea persoanelor publice și a organizațiilor internaționale.

Evenimentul din acest an se va desfășura conform genericului ONU al Zilei Internaționale a Tineretului, și anume – „Spații sigure pentru tineri”. Indiferent dacă sunt spații civice, publice, digitale sau fizice, acestea sunt esențiale pentru a permite tinerilor să se implice, să participe și să se simtă parte a comunității din care fac parte.

Locația: Strada Pietonală din Chișinău

Ora: 16:00

Geta Burlacu Band feat Oleg Baltag

Reveniți dintr-un scurt turneu din România, plini de sentimente și retrăiri pozitive, Geta cu băieții au hotărât că evenimentul din Uptown merită și trebuie repetat.
Deci sâmbătă, pe 11 august, pe terasa mare la Uptown cafe, ascultăm şi vizionăm continuarea minunatei colaborări între Geta Burlacu, Oleg Baltaga, Dan Bruma și Petru Haruța.

Mai multă informație despre eveniment urmăriți pe pagina de Facebook.

Atelier de percuție  Rhytms of Resistance

Vă invităm la cel de-al doilea atelier de percuție Rhythms of Resistance, unde vom continua să învățăm ritmurile de batucada care vor răsuna pe străzile Chișinăului la proteste și manifestații. Vom repeta ritmul Samba Reggae învățat la atelierul anterior și vom învăța două ritmuri noi, mai simple, dar foarte groovy.

Locația: Cafenea Guguță

Ora: 18:00

Workshop Acuarelă Adulți 

Învățăm să pictăm în acuarelă, în propriul ritm și stil.
Într-un mediu relaxant vom crea propriile combinații și vom experimenta palete personalizate de culori, pentru a ne defini stilul.

De asemenea, este important să fim în mediul potrivit și să creeăm mindset-ul potrivit când ne așezăm să desenăm în grup, de asta vom purta discuții care ne vor deschide și ne vom cunoaște reciproc.
Vom fi cu tine pentru a te ajuta să experimentezi, nu este nevoie sa ai experiență, contează dorința, astfel vei crea un desen frumos care îți va reprezenta dispoziția interioară.

Mai multă informație despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook 

Duminică, 12 august

Picnic Multicolor

La acest picnic ne vom cunoaște mai bine și vom face cunoștință cu noii veniți, vom gusta din rețetele celor care iubesc să gătească, vom juca jocuri de echipă sau de pereche, vom discuta sau, pur și simplu, ne vom relaxa.

Picnicurile noastre sunt minunate prin ceea că fiecare face ceea ce își dorește.

Așadar, vă așteptăm împreună cu prietenii/prietenele, iubiții/iubitele, familia, copiii la al doilea Picnic Multicolor!

Locația: Parcul Dendrariu

Ora: 16:00

Târgul universal ” La Vatra Olarului Vasile Gonciari”

Pe 12 august, Hoginești va deveni pentru a 8-a oară capitala celor mai buni meșteri populari din Moldova, vor fi meșteri din toată țara, de la nord la sud, din toate domeniile, în cadrul Târgului universal „La Vatra Olarului Vasile Gonciari”.

Intrare gratuită!
Parcare gratuită la 50 metri de targ,
Master-classuri la diferite meșteșuguri,
Tombola cu premii ” Articole de artizanat”!

Pe tot parcursul zilei va fi un concert frumos cu evoluarea colectivelor artistice , tinerelor talente, cât și a oaspeților artiști consacrați.

Bucătărie tradițională, zonă de agrement și distracții pentru copii.

Locația: satul Hoginești, r-nul Călărași

Ora: 9:00

Avem puterea de a susține un alergător ajuns la nevoie!

Ne este bine împreună când ne e bine! Și trebuie să fim împreună când cuiva îi este rău! Alergarea ne unește și nu există nici o scuză pentru a ne lăsa prietenii alergători, care trec printr-o tragedie. Vom alerga cu toții pentru a ajuta un singur om, care a participat de nenumărate ori la testarea traseelor și care a preferat să fie alături de fiecare dintre noi la competiții pentru a ne susține!

Înscrie-te la acest eveniment și ajută, prin taxa de minim 50 de lei, unul din sportivii cu care ai alergat cot la cot în ultimii ani!

Pe 12 august, cu start-ul de la ora 9.00, alergăm un urban trail de circa 15 km prin parcul Valea Morilor.

Summer Berry Fair – Târgul Pomușoarelor

Producătorii locali de mure, coarne, căpșună, struguri de masă, zmeură, afine, aronie și goji vin din toate coțurile țării cu roada direct de pe ogor. Patiseri și bucătarii noștri vor fi bucuroși să îți împlinească pofta de deserturi, plăcinte, băuturi și bucate sărățele cu pomușoare.

Copii vor avea parte de activități gratuite și animatori.
Iar cei mai iscusiți patiseri te vor învăța în cadrul atelierelor gastronomice cum să gătești pomușoarele locale astfel încât să le păstrezi savoarea.

Locația: Parcul Catedralei

Ora: 10:00

Foto cover: Locals.md